Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Lanserer unik helseklokke som kan redde liv

Pressemelding   •   mar 13, 2017 07:00 CET

Gir trygghet i hverdagen: Klokken Contact fra det Sandnes-baserte gründerselskapet ContinYou kan forutse kritiske hendelser som sykdom og fall.

Terje Tobiassen (52) og partnerne i det norske gründerselskapet ContinYou har utviklet en helseklokke som kan forutse kritiske hendelser som sykdom og fall. Idéen kom etter at Tobiassen selv fikk hjertestans under en biltur i 2014. Nå får ContinYou drahjelp fra mobilselskapet Telia til å skape oppmerksomhet rundt klokken.

Tanken på å hjelpe andre med å unngå hjertestans ga Terje Tobiassen idéen om å utvikle en helseklokke som både måler og overvåker puls, oksygennivå, metning i blodet, barometrisk trykk og temperatur. Hver for seg måler de viktige detaljer om form og fysikk, men samlet gir de unik innsikt som aldri før er blitt kombinert i én og samme løsning.

Målet med klokken er å sørge for at eldre kan bli hjemme lenger, lette presset for hjemmesykepleien og å spare samfunnet for store beløp. Nå får Tobiassen og ContinYou drahjelp fra mobilselskapet Telia til å skape oppmerksomhet rundt klokken på TV, på nett og i kinosaler over hele landet.

– Velferdsteknologi er ikke bare viktig for de eldre, men også deres pårørende. Det som skjedde med meg under bilturen i 2014 var en stor belastning for både familien min og meg. Denne klokken gi trygghet til både de som bruker den og deres familie, forteller Terje Tobiassen, daglig leder og gründer i det Sandnes-baserte selskapet ContinYou.

SE REKLAMEFILMEN: I den nyeste reklamefilmen til Telia forteller Terje Tobiassen, gründer og daglig leder i ContinYou, historien bak hvordan han fikk idéen om å lage helseklokken Contact.

Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting

I følge en fersk undersøkelse gjennomført av YouGov på vegne av Telia er hver tredje nordmann bekymret for egen alderdom, og over halvparten er bekymret for sine foreldres alderdom. Undersøkelsen viser også at nordmenn har sterk tro på at teknologiske hjelpemidler vil være til god hjelp i fremtiden.

ContinYou sin helseklokke har innebygd SIM-kort fra Telia og varsler både brukere og nærmeste pårørende eller helsetjeneste gjennom signaler over mobilnettet hvis noe skulle skje med den som bærer klokken.

- Vårt utgangspunkt når vi inngår samarbeid er at vi har sterk tro på at vår mobilteknologi kan gjøre en viktig forskjell i folks liv. Gjennom arbeidet med No Isolation har vi hjulpet langtidssyke barn med å unngå sosial isolasjon, og sammen med Terje og ContinYou vil vi gjøre hverdagen tryggere og mer forutsigbar for eldre personer og deres pårørende, sier Karl Fredrik Lund, leder i Telia Privat.

”Made in Norway”

Klokken Contact er 100 prosent designet og produsert i Norge. Målgruppen er brukere over 60 år, men målet er at klokken først og fremst skal være relevant for familie og pårørende.

- Basert på at pulsen går opp og oksygenmetningen ned, kan vi estimere hvorvidt en person kan komme til å besvime eller om det eksisterer en risiko for at det kan skje. Gjennom mobilteknologi kommuniserer klokken fra brukeren til pårørende og helsepersonell, sier Tobiassen.

Nyttig samfunnsinnovasjon

Tobiassen kom i kontakt med Telia da han skulle kjøpe bedriftsabonnement til sine medarbeidere, men dialogen beveget seg raskt over på det produktspesifikke for klokken og videreutviklingen av teknologien i den.

- Telia har vært alt annet enn en tradisjonell mobiloperatør i samarbeidet med oss; de har vært med på workshops, sett på potensialer, diskutert ideer og nå under lanseringen bidratt med medieinvesteringer. Vi er godt fornøyd med samarbeidet og stolte over hva vi sammen har fått til siden samarbeidet startet i august 2016, sier Tobiassen.

Samfunnsinnovasjon har stått høyt på agendaen til Telia gjennom de siste par årene, og målet er å skape verdi for samfunnet gjennom tjenester som tar i bruk mobilteknologi:

– Vår ambisjon er å bli en foretrukken partner for virksomheter og bedrifter som vil være med å skape verdi med vår mobilteknologi. Vi er imponert over kunnskapen og ambisjonene til Terje Tobiassen og hans kollegaer i ContinYou, og mener dette er starten på noe stort, sier Lund i Telia.

Om ContinYou:

  • ContinYou er et ungt og innovativt selskap som utvikler omsorgsteknologi. Selskapet ble startet av daglig leder Terje Tobiassen (52), produktsjef Glenn Arild Haugland (50), og teknisk sjef Terje Otto Tobiassen (31). Selskapet er stasjonert i Sandnes.
  • ContinYou sitt første produkt er klokken Contact, som er verdens første helseklokke som kan forutse kritiske hendelser som sykdom og fall gjennom å kombinere helsedata om brukerne av produktet.

Om helseklokken Contact:

  • Helseklokken Contact er verdens første smartklokke som kombinerer data om oksygeninnhold i blodet, puls, temperatur og barometrisk trykk. De fire målingene forteller enormt mye om enhver persons helse, noe som kan skape en unik forutsigbarhet.
  • Ideen om å lansere en helseklokke som forutser kritiske hendelser kom for tre år siden, da gründer og daglig leder Terje Tobiassen fikk hjertestans i bilen. Frykten for at det skulle skje igjen gjorde at han utviklet helseklokken Contact.
  • Målet er å sørge for at eldre kan bli hjemme lenger, lette presset for hjemmesykepleien og spare samfunnet for store beløp.
  • FAQ om klokken: https://continyou.no/faq/

Klokken lanseres for salg hos Telia og i alle Telia-butikker i april 2017.

--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });