Gå videre til innhold

Pressemelding -

Nye 4G-frekvenser gir bedre dekning og hastighet for kundene

(Oslo, 3. desember 2015) NetCom bygger et topp moderne 4G mobilnett over hele landet som per i dag har over 95 prosent befolkningsdekning. I dag ble det bekreftet at NetCom ble tildelt nye 4G frekvensressurser.

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet kunngjorde i dag vinnerne av nye 4G-lisenser, etter å ha avholdt en auksjon om ledige frekvensressurser i 1800 MHz-båndet.

- Vi er godt tilfreds med utfallet av auksjonen. Det er helt avgjørende med tilstrekkelig teknologinøytrale frekvensressurser for å bygge morgendagens høyhastighets mobile datanett. Kundene vil nyte godt av enda bedre kapasitet i mobilnettet vårt, og vi kan fortsette å tilby overlegne mobile hastigheter og landets beste 4G-dekning, sier Abraham Foss, administrerende direktør for TeliaSonera Norge som eier NetCom.

NetCom har i dag over 95 prosent befolkningsdekning på 4G, og bare i år vil NetCom sette på lufta 1500 4G-basestasjoner. Neste år vil selskapet bygge et hundretalls helt nye basestasjoner og oppgradere tilsvarende antall basestasjoner med ny teknologi på 4G og 4G+.

Med dagens auksjonsresultat innehar TeliaSonera Norge viktige frekvensressurser i alle de sentrale frekvensbåndene for å bygge et supermoderne mobilt data- og talenett; 800 MHz-båndet, 900 MHz-båndet, 1800 MHz-båndet, 2100 MHz-båndet og 2600 MHz-båndet.

- Smarttelefonen og dagens mobilteknologi gjør at alle våre kunder har hele verden i sin egen hånd. Det aller mest sentrale for at mobilbrukerne skal fortsette å nyte godt av alt hva dette innebærer, er tilgang på gode frekvensressurser. Dagens tildeling av nye lisenser sikrer dette, avslutter Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i TeliaSonera Norge.

Emner

Kontakter

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge