Gå videre til innhold
Telia Norge og ATB-Nett inngår fiberavtale

Pressemelding -

Telia Norge og ATB-Nett inngår fiberavtale

Telia inngår avtale med ATB-Nett, og får leveranser av fiber til basestasjoner øverst på fjelltopper og innerst i fjordene i Sogn og Fjordane, Agder, Telemark og Buskerud.

– Avtaler med regionale fiberleverandører står sentralt i vårt arbeid for å sikre enda bedre kontroll over eget nett, ikke minst med tanke på fremtidens behov for et topp moderne mobilnett som dekker kundenes behov, sier Kirke Saar, nettverksdirektør i Telia Norge. – Vi er veldig glade for å ha landet en avtale med ATB-Nett, som gir oss gode forutsetninger for å bygge et fremtidsrettet mobilnett basert på ringstruktur og fiberaksess.

ATB-Netts samlede fibernett er summen av 10 år hvor lokale fibereiere, sten på sten, har skapt felles forretning. De samarbeider om innkjøp av infrastrukturtjenester og opererer som en upartisk grossist av telekomtjenester mot operatører og andre kunder i engrosmarkedet:

– Når lokale fibereiere står skulder til skulder med hverandre får vi et fibernett som passerer dalfører, når øverst på fjelltopper og innerst i fjordene. Dette gjør ATB-Nett i stand til å tilby redundante telekomtjenester lokalt, men også med trygg avlevering i ‘havnene’ Oslo og Bergen, sier Vidar Lavoll, daglig leder i ATB-Nett. – Vi er godt fornøyd med en avtale med Telia Norge og ser frem til å bidra til enda bedre mobildekning i områdene vi representerer.

Regionale fiberavtaler
Avtalen med ATB-Nett føyer seg inn i rekken av regionale fiberavtaler Telia har inngått de siste årene, som med Tussa på Sunnmøre, BKK Digitek i Bergen/Hordaland, Global Connect i Oslo, Akershus, Østfold, Bodø og Tromsø, Eidsiva i Hedmark/Oppland og TDC i Stavanger og Trondheim, før Telia i 2018 kjøpte opp TDC/Get.

Om ATB-Nett AS
ATB-Nett ble etablert i 2009 og eies i dag av ni energiverk/bredbåndselskap i fylkene Sogn og Fjordane, Agder, Telemark og Buskerud. Selskapet og dets samarbeidspartnere har bygget et transmisjonsnett som dekker ca. 50 000 km², et område som dekker et betydelig antall mobilmaster utenfor byene i Sør-Norge.

Kontaktperson ATB-Nett AS: Vidar Lavoll, daglig leder i ATB-Nett, tlf. 95 85 08 90 / e-post: vidar.lavoll@atb-nett.no

Emner


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge