Gå videre til innhold
​​​Telia og Tussa inngår fiberavtale

Pressemelding -

​​​Telia og Tussa inngår fiberavtale

Telia inngår fiberavtale med Tussa, der Tussa leverer et robust, fiberbasert aksessnett til Telias mobilnett på sørlige Sunnmøre. Avtalen styrker Telias ambisjon om å gjøre den norske mobilnettinfrastrukturen mer robust.

– Det er viktig for oss å sikre bedre kontroll over eget nett, og å lande gode og langsiktige løsninger på veien mot fremtidens 5G-nett. Denne avtalen er et nytt skritt i den retningen, sier Kirke Saar, nettverksdirektør i Telia Norge.

Telia og Tussa inngår en langsiktig avtale, og felles mål er å inngå et tett samarbeid om å bygge opp et robust aksessnett basert på fiber på sørlige deler av Sunnmøre.

– Avtalen gir oss gode forutsetninger for å bygge et fremtidsrettet mobilnett basert på ringstruktur og fiberaksess. Målet er at Tussa over tid skal levere tilnærmet 100 prosent av transmisjonsbehovet vårt i regionen. Vi er også godt fornøyd med å kunne utvide det gode samarbeidet vi har med Tussa som Get-partner, sier Saar.

Tussa ser frem til samarbeidet med Telia
Tussa har siden 2009 bygd ut et omfattende fibernett på 2000 km på søre Sunnmøre. I dag kan 90 prosent av innbyggerne og bedriftene i de syv sunnmørskommunene koble seg på fibernettet.

– Det etablerte fibernettet er påliteleg og har god redundans, noko som gir eit godt utgangspunkt for å levere fiber til Telia sine mobilmaster. Ringstrukturar mot naboane våre i nord og sør gjer at vi kan vere med på å tilby Telia ei god regional løysing, sier Ivar Driveklepp, administrerende direktør i Tussa IKT.

Utbygging av fiber til Telias mobilmaster vil også kunne føre til at Tussa kan realisere flere dugnadsfelt, og tilby bredbånd til flere av de som står uten tilbud når Telenor legger ned det gamle kobbernettet.

– Vi er godt nøgde med at fiberkundane våre får tilgang til eit mobilnett som er skalerbart både når det kjem til kapasitet og dekning. Fiber og mobilnett er teknologiar som utfyller kvarandre. Kundane vil i framtida trenge gode løysingar for begge, avslutter Driveklepp.

Regionale fiberavtaler
Avtalen med Tussa føyer seg inn i rekken av regionale fiberavtaler Telia har inngått de siste årene, som med BKK Digitek i Bergen/Hordaland, Global Connect i Oslo, Akershus, Østfold, Bodø og Tromsø, Eidsiva i Hedmark/Oppland og TDC i Stavanger og Trondheim, før Telia i 2018 kjøpte opp TDC/Get.


------------------

Kontaktperson Tussa IKT: Ivar Driveklepp, adm. direktør i Tussa IKT, tlf. 915 97 551
E-post: ivar.driveklepp@tussa.no

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge