Gå videre til innhold
Her er det 4G
Her er det 4G

Pressemelding -

4G i 310 kommuner

NetCom er svært godt i gang med dekningsutbyggingen, og kan nå tilby 86 prosent av befolkningen 4G-dekning. Dermed er målet om 90 prosents befolkningsdekning på 4G i løpet av sommeren rett rundt hjørnet.

– Vi bygger 4G-dekning i et forrykende tempo, og resultatet er at 4,4 millioner nordmenn har tilgang til 4G fra NetCom der de bor og ferdes, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i NetCom. – Vi ligger foran skjema i forhold til målet om 4G til 90 prosent i løpet av sommeren, og med den farten utbyggingen har nå, setter vi nye rekorder hele tiden.

NetCom holder på med en omfattende modernisering av nettverket, og siden årsskiftet har selskapet modernisert 516 4G-stasjoner og 350 3G-stasjoner fordelt over alle landsdeler. I gjennomsnitt er det skrudd på nærmere 50 4G-stasjoner hver uke, og rekorden ble satt før påske med 121 nye 3G/4G basestasjoner på lufta på fire dager.

– Vi fortsetter utbyggingen for full maskin utover våren, sommeren og høsten, forteller Hillestad. – Med om lag 40 prosents markedsandel er vi ikke den lille aktøren lenger, og vi vil sørge for å gi våre kunder det beste nettet, både når det gjelder hastighet og kapasitet. Det er ingen tvil om at norske mobilbrukere tjener på konkurransen i mobilbransjen, og at de kan nyte godt av vårt stabile mobilnett i verdensklasse.

Nylig gikk startskuddet for 4G-utbyggingen i Nordland, og områder i Narvik, Bodø, Beiarn, Gildeskål, Meløy, Sørfold og Tjeldsund har nå 4G-dekning. I ukene fremover vil det komme enormt mye mer 4G i fylket. – Det føles bra endelig å være i gang i Nordland, og etter sommeren vil vi også for alvor begynne i Finnmark, sier Jon Christian Hillestad.

Emner

Kategorier

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge