Gå videre til innhold
Abraham Foss, adm. dir. i Telia Norge
Abraham Foss, adm. dir. i Telia Norge

Pressemelding -

Abraham Foss ny administrerende direktør TeliaSonera Norge

Styret i TeliaSonera Norge har ansatt Abraham Foss som ny administrerende direktør for TeliaSonera Norge. Han tiltrer stillingen 1. juni i år.

Abraham Foss kommer fra toppledelsen i Maxis Berhad, den ledende telekomoperatøren i Malaysia, hvor han leder bedriftssatsingen og wholesale.

«Abraham har omfattende erfaring som leder både innenfor og utenfor telekombransjen, med spesielt sterk innsikt og kunnskap om bedriftsmarkedet. Vi har gjort et omfattende søk og vurdert både norske og internasjonale kandidater. Vi har funnet en sterk leder med en bred industriell og internasjonal bakgrunn som vil ta TeliaSonera Norge til det neste nivået gjennom sammenslåingen med Tele2 i Norge. Jeg ønsker Abraham en varm velkomst til TeliaSonera», sier Robert Andersson, styreleder i TeliaSonera Norge og EVP Head of Region Europe TeliaSonera.

«Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven med å bygge det nye TeliaSonera Norge etter sammenslåingen med Tele2s norske virksomhet. Vi skal fortsette å gi alle norske mobilbrukere suverene tjenester og kundeopplevelser. Jeg ser frem til å samarbeide med dyktige og dedikerte medarbeidere, og sammen skal vi for alvor utfordre Telenor til det beste for alle mobilforbrukere» sier Abraham Foss.

Abraham Foss er 50 år, og før han begynte i Maxis Berhad hadde han ulike lederstillinger i Telenor, både i Norge og internasjonalt. I perioden 2008 til 2012 var han leder for Telenor Business i Norge før han ble Senior Vice President for Financial Services i Telenor-konsernet. Foss har vært regionsdirektør i Innovasjon Norge med ansvar for Sør- og Nord-Amerika, og han har erfaring fra Nycomed Imaging, Sparebank1 og Dyno Industrier. Abraham Foss er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole i Bergen og har også studier i jus og russisk fra Universitetet i Bergen og Oslo.

Charlotta Rehman vil fortsette som konstituert leder frem til Foss begynner i jobben.

«Charlotta har gjort en fantastisk jobb som konstituert leder av TeliaSonera Norge, og vi er svært glade for at hun etter 1. juni vil fortsette i sin tidligere rolle som VP Business Development & Wholesale og samtidig fortsette å lede det viktige integrasjonsprogrammet for å bygge det nye TeliaSonera Norge for fremtiden", avslutter Robert Andersson.

I fusjonsprosessen mellom TeliaSonera og Tele2 i Norge er det avklart at tidligere administrerende direktør i Tele2 Norge, Arild Hustad, ikke vil være en del av den nye ledergruppen i TeliaSonera Norge, og han vil søke nye muligheter utenfor selskapet.

Emner

Kategorier

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge