Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Konkurransetilsynet med varsel

Pressemelding   •   des 01, 2014 09:38 CET

Konkurransetilsynet har i dag varslet at de vurderer å gripe inn mot TeliaSoneras oppkjøp av Tele2. TeliaSonera vil nå bruke tid på å sette seg inn i varselet.

NetComs morselskap TeliaSonera annonserte i juli at de kjøper Tele2 Norge for 5,1 milliarder svenske kroner. Samtidig garanterte selskapet 4G-dekning til 98 prosent av den norske befolkningen innen utgangen av 2016, to år før sine forpliktelser, forutsatt at oppkjøpet godkjennes av konkurransemyndighetene. Raskere utbygging blir mulig gjennom stordriftsfordelen som NetCom oppnår i det norske markedet etter oppkjøpet.

Konkurransetilsynet understreker at dagens varsel om mulig inngrep ikke er et endelig vedtak. TeliaSonera og Tele2 har frist frem til 22. desember med å gi tilbakemelding på varselet.

- Vi og Konkurransetilsynet har ulike oppfatninger om hva som sikrer konkurransen på det norske markedet. TeliaSonera er opptatt av å utfordre den dominerende markedslederen, sikre et mangfold av merkevarer og bygge ut 4G raskere til det beste for norske forbrukere. Vi skal nå bruke tid på å sette oss inn i varselet, sier administrerende direktør August Baumann i TeliaSonera.

Baumann viser til at selskapet har tilbudt en rekke avbøtende tiltak som er langt bedre enn i tilsvarende transaksjoner i andre europeiske markeder.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });