Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Ny avtale sikrer tre mobilnettverk i Norge

Pressemelding   •   okt 01, 2014 09:41 CEST

Ice Communication Norge AS og Mobile Norway AS, som er kjøpt av TeliaSonera, har inngått en avtale om leie av frekvenser og kjøp av deler av Mobile Norways nettverk. TeliaSonera mener dette sikrer tilgangen til tre mobilnettverk og gir forutsigbarhet for kundene.

- Dette er svært positivt for konkurransen på det norske markedet. Den politiske målsettingen om tre nett opprettholdes samtidig som at kundene til Tele2 sikres nettilgang frem til våren da trafikken skal flyttes over til vårt nett, sier August Baumann, administrerende direktør i TeliaSonera Norge.

Hensikten med frekvensleien er å sikre nettilgangen for Tele2s kunder i en overgangsfase til myndighetene har konkludert om TeliaSonera får kjøpe Tele2s norske virksomhet der Mobile Norway inngår. Salg av deler av nettverket er også avhengig av myndighetenes godkjennelse av TeliaSoneras oppkjøp.

NetComs morselskap TeliaSonera annonserte i juli at de kjøper Tele2 Norge for 5,1 milliarder svenske kroner. Samtidig garanterte selskapet 4G-dekning til 98 prosent av den norske befolkningen innen utgangen av 2016, to år før sine forpliktelser, forutsatt at oppkjøpet godkjennes av konkurransemyndighetene. Raskere utbygging blir mulig gjennom stordriftsfordelen som NetCom oppnår i det norske markedet etter oppkjøpet.

- NetCom ser frem til å kunne gi markedslederen sterkere konkurranse på det norske markedet og tilby forbrukerne et enda bedre produkt og tekniske løsninger i verdensklasse. Dette vil komme hele landet til gode, sier Baumann.

TeliaSonera har ikke vært delaktig i samtalene mellom Ice og Tele2.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });