Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Roam Like Home i Norden og Baltikum

Pressemelding   •   mar 01, 2016 09:48 CET

(Oslo, 1. mars 2016) Fra i dag kan nordmenn surfe, ringe og sende meldinger i Norden og Baltikum til samme pris som hjemme.

– Vi sa det ville komme spennende nytt når vi byttet navn fra NetCom til Telia. Nå lanserer vi Roam Like Home som første bevis på at våre kunder vil nyte godt av vår internasjonale styrke, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Telia sine eksisterende og nye privat- og bedriftskunder vil nå kunne surfe, ringe og sende SMS/MMS når de er i Sverige, Finland, Danmark, Estland, Latvia og Litauen, til samme pris som når de er hjemme i Norge. Det betyr at hvis kunden for eksempel er i Danmark og ringer til venner som er i Danmark, surfer på mobilnettet i Danmark eller ringer hjem til Norge når de er i Danmark, så er prisen den samme som i Norge.

8 av 10 nordmenn surfer mindre i utlandet på grunn av roaming-kostnader
De aller fleste nordmenn har i dag smarttelefon og ønsker å leve sine digitale og mobile liv også når de er i utlandet, uten å være urolige for høye regninger når de kommer hjem. De ønsker å dele bilder, chatte med venner og familie, lese e-post, holde seg oppdatert på nyheter og benytte seg av alt det fantastiske som mobilteknologien kan gjøre.

I Telias ferske reiseundersøkelse for 2016, i samarbeid med YouGov, kommer det frem at hele 8 av 10 nordmenn begrenser databruken på smarttelefonen når de er i utlandet på grunn av roaming-kostnader.

- Digitaliseringen stopper ikke ved landegrensene, den er grenseløs. Vår ambisjon er at alle Telia-kunder hele tiden skal kunne benytte våre produkter og tjenester på samme måte som hjemme, uavhengig av hvor de befinner seg i verden, sier Karl Fredrik Lund, direktør i Telia privat.
– Lik pris i Norden og Baltikum gjør at våre kunder kan fortsette å leve ut sine digitale liv, også når de er på reise.

Norden og Baltikum er attraktive reisemål for nordmenn
Telia sine kunder surfer allerede på Norges raskeste og best utbygde 4G-mobilnett med 96 prosent befolkningsdekning. Nå vil de også kunne slå på roaming uten å bekymre seg for økte kostnader og surfe på Telias fantastiske 4G-mobilnett i Norden og Baltikum.

- Vi er overbeviste om at dette vil få stor betydning for våre kunder. Roam Like Home-landene i Norden og Baltikum er blant de mest populære reisemålene for nordmenn flest, både i privat- og jobbsammenheng. De seks mest besøkte byene for nordiske forretningsreisende ligger alle i Norden. Nå slipper virksomhetene å oppfordre sine ansatte til å kontrollere databruken i Norden og Baltikum, avslutter Foss.

Samtidig med Roam Like Home, lanserer Telia nye produktporteføljer for både privat- og bedriftskunder. For mer informasjon se www.telia.no.

Fakta Roam Like Home:

  • Roam Like Home gjelder i følgende land: Sverige, Danmark, Finland, Estland, Latvia og Litauen (RLH-landene). Gjelder ikke på Island, Grønland og Færeøyene.
  • Prisen for å ringe, sende SMS/MMS og surfe i Norden og Baltikum blir det samme som hjemme i Norge, i tråd med det abonnementet hver kunde har.
  • Dette gjelder mottatte anrop, lokale samtaler, samtaler tilbake til Norge, sendte og mottatte SMS/MMS-meldinger og surfing. Det gjelder også for samtaler (inntil 1000 ringeminutter) mellom de ulike RLH-landene.
  • Kunder som har nye Smart Mini, Smart Basis, Smart Pluss, Smart Total og/eller mobilt bredbånd vil få Roam Like Home inkludert i sitt mobilabonnement fra og med 1. mars 2016.
  • Kunder med kontantkort vil også få RLH inkludert, men dette er på kontantpåfyll som foretas fra og med 1. mars 2016 eller senere.
  • Roam Like Home gjelder ikke for internasjonale samtaler fra Norge til ikke RLH-land.
  • Roam Like Home gjelder ikke samtale, SMS eller MMS til betalingstjenester (tjenester med forhøyet kostnad) og spesialnumre.
  • Noen eldre mobilabonnement og prisplaner inkluderer ikke Roam Like Home. En oversikt over disse finner du på www.telia.no
  • Vilkårene for bedriftskunder varierer.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });