Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

TeliaSonera Norge melder seg inn i Abelia

Pressemelding   •   des 16, 2015 10:51 CET

TeliaSonera Norge er blitt medlem av Abelia, NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter.

- TeliaSonera Norge er blant landets største virksomheter, og det er viktig for oss å delta på arenaer hvor vi både kan tilegne oss kunnskap og vise frem vår kompetanse, sier Abraham Foss, administrerende direktør for TeliaSonera Norge.

TeliaSonera Norge er den nest største leverandøren av mobiltjenester i Norge med et komplett tilbud for bedrifter, organisasjoner og privatpersoner. Selskapet har om lag 1 100 ansatte, 2,5 millioner mobilabonnenter, 65 butikker over hele landet og en omsetning på 8,4 milliarder kroner i 2014. Selskapet er representert med merkevarene NetCom, One Call, Chess og MyCall i det norske mobilmarkedet.

- Både TeliaSonera som selskap og samfunnet rundt oss er inne i en spennende digitaliseringstid, og vi ser at Abelia er en positiv bidragsyter i det offentlige ordskifte. De bidrar med kunnskapsdeling på mange arenaer og har klare tanker om hvordan fremtiden vil kunne se ut. TeliaSonera ønsker å delta i å utvikle rammevilkårene for å bygge fremtidens digitaliseringsevne i samfunnet, og vi ser Abelia som en naturlig sparrings- og samarbeidspartner som vi kan dele verdifulle råd og innspill med, fortsetter Foss.

TeliaSonera-eide NetCom har i dag over 95 prosent befolkningsdekning på 4G og når over 1,5 millioner nordmenn med 4G+. Bare i år vil NetCom sette på lufta 1500 4G-basestasjoner, og neste år vil selskapet bygge et hundretalls helt nye basestasjoner og oppgradere veldig mange basestasjoner med ny teknologi på 4G og 4G+.

- Vi ønsker TeliaSonera Norge hjertelig velkommen som medlem i Abelia og NHO, sier administrerende direktør Håkon Haugli i Abelia.

- TeliaSonera er med på å skape fremtiden. Digital infrastruktur og mobile løsninger er avgjørende både for å skape et mer konkurransedyktig norsk næringsliv og for at vi som samfunn skal kunne møte utfordringer innen blant annet samferdsel, miljø, skole, helse og omsorg. Å bidra til best mulig rammebetingelser og økt forståelse for betydningen av kunnskaps- og teknologibedrifter som TeliaSonera er helt sentralt for Abelia. Vi kjenner selskapet som en stor og viktig aktør som legger vekt på kundeopplevelser og gode tjenester og utvikler ny infrastruktur som Norge trenger. Vi er takknemlige for tilliten de viser oss og ser frem til å utvikle et nært og godt samarbeid, sier Haugli.

Abelia er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter med nesten 1750 medlemsbedrifter og i overkant av 43.000 ansatte over hele landet. Abelia er den fjerde største landsforeningen i NHO, og har medlemmer innenfor blant annet IT, telekom, undervisning, forskning, konsulenttjenester, kreative virksomheter og interesseorganisasjoner. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });