Gå videre til innhold
KT godkjenner: - Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie, sier adm.dir i Telia Abraham Foss. (Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix. Bildet kan kun brukes til omtale av denne saken).
KT godkjenner: - Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie, sier adm.dir i Telia Abraham Foss. (Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix. Bildet kan kun brukes til omtale av denne saken).

Pressemelding -

Konkurransetilsynet godkjenner sammenslåingen mellom Telia og Get TDC: En ny sterk utfordrer ser dagens lys

(Oslo, 5. oktober 2018) Konkurransetilsynet har i dag godkjent Telias oppkjøp av Get TDC Norge. Det nye sammenslåtte selskapet blir en sterk utfordrer i Norge og tar mål av seg til å levere fremtidens ledende digitale kundeopplevelser.

- Vi er fornøyd med Konkurransetilsynets godkjenning. Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Sammen skal vi skape et nytt industrielt selskap som skal bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Det nye selskapet vil bli en klar nummer to utfordrer med et kundeløfte om å levere nye og innovative produkter og tjenester mellom TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon til hele landet.

Vil skape en helt ny hverdag for kundene

Det sammenslåtte selskapet vil ha omlag 2,3 millioner mobilkunder, og omlag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV-tjenestene til Get og TDC hver dag. Selskapet lover at de i fremtiden vil skape en helt ny verden av muligheter for kundene.

- Det nye selskapet vil få en innovasjonskraft til å skape nye produkter og mange spennende muligheter for våre felles kunder. Get har ledet an i utviklingen av digitale tjenester til norske kunder og vi har tatt reisen fra et kabel-TV selskap til et moderne digitalt bredbåndsselskap med TV- og strømmetjenester. Med TDC i bedriftsmarkedet har vi satt en ny standard for norske kunder med multitjenestenettverk og verdiøkende skybaserte tjenester, sier Gunnar Evensen, administrerende direktør i Get og TDC Norge.

– Vi utfyller hverandre godt og sammen skal vi skape en spennende og forenklet digital hverdag for eksisterende og nye kunder når det gjelder underholdnings- og kommunikasjonsbehov over alt hvor kundene befinner seg. Det handler om smarte hjem, tingenes internett og alt man kan ønske seg av tilgang til underholdning, fortsetter Foss.

– Akkurat som vi har manglet størrelse på et mobilt tilbud har Telia Norge manglet et godt bakkenett og et godt underholdningstilbud. Ser vi på samfunnsutviklingen er timingen for denne sammenslåingen veldig god. Vi har en ambisjon om å finne løsninger på tvers av kundebehov som markedet ikke har fått til enda, fortsetter Evensen.

- Dette er en perfekt match. Sammen skal vi bygge et nytt selskap, og jeg er overbevist om at det vil bli et attraktivt selskap for dyktige mennesker i en teknologidrevet og dynamisk industri hvor vi er utfordreren og kunden er sjefen, sier Foss.

Vil fortsette å investere milliardbeløp

Telia Norge har investert milliardbeløp i mobilnettet de senere år og deres 4G-nett – som i dag dekker over 98 prosent av befolkningen – har vunnet den nasjonale dekningstesten to år på rad. Get og TDC har et nasjonalt fastnett med over 21 000 km høyhastighets infrastruktur, og selskapet har investert milliardbeløp i overgangen til gigabithastigheter de senere årene. Det nye selskapet skal ligge i front i utviklingen av fremtidsrettet bredbåndsinfrastruktur på tvers av teknologier og kundebehov enten det er snakk om 5G, innholdstjenester via tradisjonell TV eller strømmetjenester, eller bredbånd hjemme, på jobben eller i farta. Selskapet lover å fortsette milliardinvesteringer i årene fremover.

- Vi skal være en digital tilrettelegger i samfunnet, og gjennom partnerskap og milliardinvesteringer i samfunnskritisk infrastruktur i hele landet, skal vi bidra til fortsatt vekst og verdiskaping i et Norge på vei inn i 5G gigabit-samfunnet, fortsetter Foss. – Vi ønsker å fortsette reisen med å inngå partnerskap med lokale og regionale fiber- og bredbåndsaktører, og sammen skal vi utvikle nye og spennende verdiforslag som vil komme alle norske virksomheter og forbrukere til gode, avslutter Foss.

For både kunder av Telia, Get og TDC vil ikke sammenslåingen ha noen praktisk betydning per nå, og deres kundeforhold og tjenester videreføres på eksisterende vilkår.

Fakta om Telia Norge:

 • Telia Norge består av merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.
 • Selskapet har tilsammen 1 350 ansatte.
 • Telia Norge har omlag 2,3 millioner mobilkunder i privat- og bedriftsmarkedet.
 • Telia Norge omsatte for 9,8 mrd kroner i 2017.
 • Driftsresultat (EBITDA) for 2017 var 3,4 mrd kroner.

Fakta om Get og TDC Norge:

 • Get og TDC Norge består av merkevarene Get og TDC.
 • Selskapet har tilsammen 870 ansatte.
 • Get og TDC Norge har omlag 420.000 tv-kunder og 370.000 bredbåndskunder.
 • Get og TDC Norge omsatte for 4 mrd kroner i 2017.
 • Driftsresultatet (EBITDA) for 2017 var 1,73 mrd kroner.


For eventuelle spørsmål ta kontakt med:

Henning Lunde, kommunikasjonsdirektør Telia Norge, +47 41440595

Camilla Forberg, kommunikasjons- og markedsdirektør Get TDC, +47 90138179

Emner


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1400 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge