Gå videre til innhold

Pressemelding -

Apple og Samsung stadig på norsktoppen

Det er fortsatt de to store som dominerer listen over de mest solgte smarttelefonene hos Telia første halvår.

(Oslo 1. juli 2016) Apple og Samsung har ni av ti plasser på topp ti-listen over solgte smarttelefoner i Telias kanaler i løpet av årets første seks måneder. Sony ligger på tiende plass, og er den eneste aktøren som bryter mønsteret.

– Det er tydelig at kundene har funnet sine favoritter og er tro mot dem, sier Karl Fredrik Lund, leder for privatmarkedet i Telia. – Salgslisten vår er stort sett uendret fra måned til måned, og bærer preg av at vi har to store merkenavn på smarttelefoner i det norske markedet.

Alle telefonene på listen er 4G-telefoner, og slik har det vært en god stund. Likevel er det cirka en fjerdedel av telefonene i Telias nett som ikke støtter den nyeste teknologien. – Vi ser at penetrasjonen av 4G-telefoner er god, men det er fortsatt en god del kunder som har eldre telefoner som ikke støtter 4G. For å nyte godt av vårt testvinnende 4G-nett må man ha en 4G-telefon. Derfor oppfordrer vi kundene til å benytte seg av vår Mobilpant-ordning, der de kan pante sin gamle mobil på en trygg og miljøvennlig måte og samtidig få rabatt på en ny 4G-telefon, sier Lund.

Topp 10 første halvår 2016:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy S7 Edge
 3. Apple iPhone 6
 4. Apple iPhone 6s Plus
 5. Apple iPhone 5S
 6. Samsung Galaxy S6
 7. Samsung Galaxy S7
 8. Apple iPhone SE
 9. Samsung Galaxy S6 Edge
 10. Sony Xperia Z5 Compact

Topp 10 juni:

 1. Apple iPhone 6s
 2. Samsung Galaxy S7 Edge
 3. Apple iPhone SE
 4. Samsung Galaxy S7
 5. Apple iPhone 5S
 6. Apple iPhone 6
 7. Apple iPhone 6s Plus
 8. LG Leon 4G LTE H340n
 9. Samsung Galaxy S6
 10. Samsung Galaxy A3 2016

Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på salget i 63 Telia-butikker, på telia.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger Telia.

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt +47 465 00 000
Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517
Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420