Gå videre til innhold
Endringer i ledelsen av Telia Norge

Pressemelding -

Endringer i ledelsen av Telia Norge

Abraham Foss forlater jobben som administrerende direktør for Telia Norge. Stein-Erik Vellan, nåværende administrerende direktør for Telia Finland, vil erstatte Foss og begynner i jobben 4. desember i år.

– Stein-Erik har omfattende ledererfaring fra telekomindustrien, og har de siste tre årene ledet Telia Finland på en utmerket måte. Jeg er veldig glad for at han har takket ja til å lede vår operasjon i Norge, og føler meg sikker på at han vil videreutvikle vår konkurransekraft til glede for alle norske kunder i fremtiden, sier Christian Luiga, konstituert konsernsjef i Telia Company.

Stein-Erik Vellan har ledet Telia Finland i en transformasjonsfase, og etter mange år som leder i utlandet vender han nå hjem til Norge. – Jeg har hatt en fantastisk tid i Finland og har virkelig blitt glad i Telia, kollegaene mine og ikke minst våre kunder. Telia Finland er godt rustet for fremtiden, og jeg ser frem til å komme tilbake til Norge for å lede vår virksomhet der, sier Stein-Erik Vellan, påtroppende administrerende direktør Telia Norge.

Abraham Foss har ledet Telia Norge gjennom en stor endringsreise. Selskapet har gått fra å være et rent mobilselskap med noen hundre ansatte og 7 milliarder i omsetning i 2014 til et industrielt teknologiselskap med flere tusen medarbeidere, 14 milliarder i omsetning og et historisk sterkt driftsresultat. Endringsreisen startet med sammenslåingen mellom den gang NetCom og Tele2, OneCall og MyCall tilbake i 2015, deretter utbygging av ett av verdens beste 4G-nett, navneendring til Telia i 2016, oppkjøp av B2B-selskapet Phonero i 2017 og sist gjennom sammenslåingen med Get TDC i 2018.

– Jeg har hatt en utrolig spennende tid i Telia, og er stolt av det teamet mitt og alle våre medarbeidere har fått til i den perioden jeg har ledet selskapet. Da jeg takket ja til jobben i 2015 var oppdraget relativt klart: bygg det nye Telia Norge. Den jobben blir selvfølgelig aldri helt ferdig, men vi har kommet langt på vei og fått stadige bevis på det gjennom utmerkelser for suverene kundeopplevelser. Samtidig er integrasjonen mellom Telia og Get, for å bygge en fullverdig totalltilbyder innenfor både mobil- og fastnett samt underholdning, i god rute. Ikke minst er vi satt opp til å bygge et nasjonalt 5G-nett i løpet av 2023. Når Telia nå går over i en ny mer driftseffektiviseringsfase var det naturlig for meg å gjøre opp status, og enden på visa ble at jeg ønsker å søke nye utfordringer utenfor Telia, sier Abraham Foss.

– Abraham har hatt stor suksess med å transformere Telia Norge siden han begynte i 2015. Han har bygd opp et moderne industriselskap gjennom både oppkjøp og sammenslåinger med andre selskaper samt utbygging av samfunnskritisk 4G-infrastruktur i verdensklasse. Ikke minst har han skapt sterke økonomiske resultater. Jeg har satt veldig stor pris på å samarbeide med Abraham i alle disse årene, og jeg takker han for hans sterke bidrag til å bygge et mer konkurransedyktig Telia i Norge. Jeg ønsker ham alt godt videre, avslutter Christian Luiga.

Emner


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 414 40 595

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge