Gå videre til innhold
Et sterkt årsresultat for Telia Norge i 2021

Pressemelding -

Et sterkt årsresultat for Telia Norge i 2021

Telia Company presenterer i dag resultater for fjerde kvartal 2021 og 2021 samlet, inkludert tall for Telia Norge.

Kommentarer til Telia Norge sitt resultat fra administrerende direktør Stein-Erik Vellan:

Høy fart for Norges største utfordrer

– Vi leverer et meget godt år i 2021, med kundevekst og sterke økonomiske resultater. Fjoråret ble nok en gang preget av en uforutsigbar koronasituasjon, men som selskap har vi fortsatt å utfordre markedet i høyt tempo. Nye og viktige milepæler er blitt nådd, og vårt robuste mobil- og fastnett har holdt samfunnshjulene i gang, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan. – Noen viktige høydepunkter i 2021 var vår offensive 5G-utbygging landet over, omfattende modernisering av fastnettet, mange nye og strategisk viktige avtaler i bedriftsmarkedet, blant annet med Posten Norge, og på TV-siden inngåelse av nye og langsiktige distribusjonsavtaler med NENT og TV 2.

– Videre er Telias partnernettverk blitt historisk sterkt i 2021 som følge av mange nye partnere og en organisk vekst i eksisterende base. Vi har samtidig slukket 3G-nettet for å sikre enda bedre kundeopplevelser og lansert en rekke nye produkter og tjenester, som nye ubegrenset data-abonnement og private mobilnett for bedrifter, hvor vi var først i Norge. Ikke minst er det gledelig å se at salget av brukte mobiltelefoner fortsetter å vokse og utgjør nå omlag 16 prosent av alle mobiltelefoner vi selger, sier Vellan.

Telia har samtidig markert seg sterkt innen kundetilfredshet på mobilsiden, med OneCall som igjen er blitt kåret til å ha Norges mest fornøyde privatkunder, mens Phonero og Telia kapret de to øverste plassene i bedriftsmarkedet, alt ifølge EPSI Rating Norge.

5G-året 2021

I 2021 tok Telia nye og viktige steg mot sitt landsdekkende 5G-nett, og selskapet vil være først i Norge med et nasjonalt mobilnett med den grensesprengende 5G-teknologien.

– Vi bygget 5G for fullt i 2021, og godt over to millioner nordmenn fikk tilgang til den nye og raske mobilteknologien, sier Vellan. – Vi åpnet 5G-nettet i Stavanger, Sola og Sandnes, rullet ut 5G i et stort antall byer og kommuner i Innlandet og Viken, samt en rekke andre steder landet over, i tillegg til å utvide 5G-dekningen i storbyene Oslo, Bergen og Trondheim.

Videre aktiverte Telia det såkalte 700 MHz-båndet i 5G-nettet, som gir kundene mer og forbedret dekning, selskapet sikret seg viktige 5G-frekvenser i myndighetens frekvensauksjon, og mobilsalget ble dominert av 5G-telefoner.

– I 2022 blir det enda mer 5G fra Telia. Da øker vi takten på utbyggingen betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, og Troms og Finnmark står for tur, sier Vellan. – Parallelt som vi ruller ut 5G moderniserer vi hele mobilnettet, som gir kundene enda bedre 4G, med høyere hastigheter og bedre dekning, samt en dobling i kapasitet.

Sterk økonomisk utvikling fra 2020 til 2021

De økonomiske resultatene for 2021 viser at Telia har en vekst på både topplinjen og bunnlinjen sammenlignet med 2020, mens selskapet har kundevekst på mobil, bredbånd og TV sammenlignet med året før.

– Vi leverer et sterkt økonomisk resultat drevet av flere nye kunder på både privat- og bedriftssiden og et sterkt kostnadsfokus som bidrar til fortsatt høy investering i nettverkskvalitet for kundene. Vi er samtidig godt fornøyd med å vokse på ARPU-siden på mobil og bredbånd sammenlignet med 2020, sier Vellan. – Som Norges største utfordrer er vi veldig klare til å utfordre markedet videre i 2022 og skape enda bedre kundeopplevelser på tvers av mobil, bredbånd og TV.


* Inkluderer M2M.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 414 40 595

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge