Gå videre til innhold
​EU åpner pengesekken og hastebehandler korona-søknader

Pressemelding -

​EU åpner pengesekken og hastebehandler korona-søknader

Europakommisjonen har satt av 164 millioner euro til å hjelpe frem innovasjoner og teknologiske løsninger som kan bidra i kampen mot koronaviruset. Telia Norge oppfordrer alle norske selskaper som har aktuelle produkter og teknologiske løsninger til å søke støtte.

Telia Norge legger i dag ut informasjon om EU-ordningen på egne nettsider og hjelp til hvordan selskaper kan søke EU-midlene. Norske selskaper har rett til å søke på lik linje med bedrifter fra EU-land.

– Sjelden har vi sett en større og mer omfattende krise. EUs tiltak for å støtte bedrifter som kan sitte på viktige løsninger i bekjempelse og håndtering av koronakrisen, er svært gledelig. Fristen for å søke EU-midler går ut allerede førstkommende onsdag. Derfor vil vi gjøre vårt for å hjelpe bedrifter til å søke, sier Jon Christian Hillestad, direktør i Telia Bedrift.

Startups og SMB

Telia Norge jobber med både startups og etablerte selskap om utviklingen av nye tjenester hvor kommunikasjonsteknologi spiller en viktig rolle. – Vi vet at det finnes mye skaperkraft der ute, og vi vil hjelpe til og bidra der vi kan. Utlysningen av EU-midler er en enestående mulighet for norske selskaper til å drive frem innovasjon som kan redde liv og helse. Vi oppfordrer derfor alle våre samarbeidspartnere, startups, og kunder å søke de midlene som EU nå stiller til rådighet, sier Hillestad.

Telia vil gjerne hjelpe de selskapene som får innvilget midler fra EU, og stiller opp med sine beste folk, nettverk og teknologiske løsninger til å løfte selskapene videre. – Sammen kan vi få til utrolig mye, sier Hillestad.

Frist på onsdag

Tidsfristen for å søke støtte fra EU er satt til førstkommende onsdag klokken 17.00.

Europakommisjonen ønsker å gi støtte til teknologier og innovasjoner som raskt kan implementeres innen behandling, testing, overvåkning eller andre aspekter i kampen mot koronaviruset og effektene av det.

– Det viktigste er at de beste innovasjonene nå hjelpes frem. Vi i Telia Norge legger ut informasjon på våre bedriftssider om hvordan selskaper kan søke. I tillegg er Innovasjon Norge en viktig aktør som kan hjelpe selskaper med søknadsprosessene, sier Hillestad.

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale