Gå videre til innhold
Ferske tall fra Telia: Nordmenn reiser utenlands tilnærmet som før – besøkte 200 land i 2022

Pressemelding -

Ferske tall fra Telia: Nordmenn reiser utenlands tilnærmet som før – besøkte 200 land i 2022

Nordmenns reisevaner er tilbake der de var før pandemien, viser ferske Telia-tall. I 2022 reiste vi nesten like mye til utlandet som i 2019, og vi besøkte til sammen 200 land og territorier. Tallene viser også at bruken av mobildata i utlandet har doblet seg.

Pandemien la en kraftig demper på utenlandsturene for reiseglade nordmenn, men Telias tall viser at vi fra og med påsken 2022 stort sett har vært tilbake til 2019-nivåer.

– Vi har igjen funnet frem passene våre og utforsket verden, og vår oversikt viser at Telia-kunder har besøkt alle verdenshjørner i 2022, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – De fleste reiser til Europa, men utenfor EU finner vi også land som De forente arabiske emirater, Qatar og Thailand på topplisten over nordmenns destinasjoner. Vi ser også at internettsurfingen i 2022 doblet seg i forhold til 2019, så vi bruker mobilen som aldri før også i utlandet. Kundene tar med seg det nasjonale bruksmønsteret når de reiser, og mer databruk hjemme gir også mer databruk ute.

Topp 10 for nordmenns reiser i 2022:

Topp 10 totalt:

Topp 10 utenfor EU:

1. Sverige

1. Storbritannia

2. Danmark

2. Tyrkia

3. Polen

3. USA

4. Spania

4. Sveits

5. Tyskland

5. Serbia

6. Storbritannia

6. Thailand

7. Nederland

7. De forente arabiske emirater

8. Frankrike

8. Qatar

9. Finland

9. Monaco

10. Italia

10. Russland

5G-roaming over hele verden
– Vi lanserte mange nye 5G roamingdestinasjoner i 2022, og har nå 5G-roaming tilgjengelig i snart 60 land over hele verden i tillegg til 4G i alle land. Det betyr at Telias kunder i utlandet kan surfe på 5G-nettet i blant annet Brunei, Canada, Macau, Usbekistan, de amerikanske Jomfruøyer, Guatemala og Taiwan, i tillegg til 30 land i Europa, forteller Kaalen.

5G-roaming utenfor EU:
Brunei
Canada
De forente arabiske emirater
Filippinene
Guatemala
Hong Kong
Kina
Kuwait
Indonesia
Israel
Macau
Monaco
Montenegro
New Zealand
Oman
Puerto Rico
Qatar
Saudi Arabia
Singapore
Storbritannia
Sveits
Sør-Afrika
Sør-Korea
Taiwan
Thailand
Tyrkia
USA
Usbekistan

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge