Gå videre til innhold
Ferske Telia-tall: 1 million nordmenn på utenlandsferie surfer stadig mer

Pressemelding -

Ferske Telia-tall: 1 million nordmenn på utenlandsferie surfer stadig mer

I juli i år brukte norske mobilkunder på ferie i utlandet 20 prosent mer mobildata enn i fjor, og lav kronekurs stoppet oss ikke fra å dra ut av landet. Vi reiste utenlands i like stor grad som i 2023, og Sverige, Danmark og Tyskland er de mest populære landene for nordmenn å reise til.

Dårlig kronekurs og høyere utgifter til tross: nordmenn tviholder på utenlandsturen sin om sommeren. Ferske tall fra Telia viser at vi reiste til utlandet akkurat like mye i år som i fjor. Litt over en million av Telias kunder besøkte et annet land i løpet av juli.

– Tallene våre viser at utferdstrangen ikke har minsket, og for en stor del av oss er det å reise til utlandet i løpet av sommeren en naturlig del av ferien, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Selv om de fleste ikke reiser så langt og foretrekker Sverige og Danmark, ser vi at mange veldig gjerne reiser til varmere land sørover i Europa i ferien.

Telias oversikt over mobildatabruken blant de som reiste utenlands viser en økning på 20 prosent sammenlignet med 2023.

– Mobiltelefonen er en like viktig del av utenlandsturen som passet, og det er jo på mobilen vi har flybillettene, hotellbookingen og alt vi trenger til en vellykket ferie. Den hjelper oss masse underveis, og vi bruker kartet til å finne frem, apper til å sjekke været og kameraet til å ta bilder til feriealbumet. Den er rett og slett uunnværlig på reise, og dermed går også bruken av mobildata opp, sier Kaalen.

Telias tall viser at Sverige fortsatt er vårt foretrukne ferieland når vi skal ut av Norge. Her er listen over hvor flest nordmenn dro i juli:

  1. Sverige
  2. Danmark
  3. Tyskland
  4. Spania
  5. Polen
  6. Hellas
  7. Italia
  8. Frankrike
  9. Storbritannia
  10. Tyrkia

*Tallene er basert på aggregerte roaming-data og fullstendig anonymiserte

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge