Gå videre til innhold
Ferske Telia-tall: mobildata-rekord i utlandet i sommer

Pressemelding -

Ferske Telia-tall: mobildata-rekord i utlandet i sommer

Aldri før har norske mobilkunder brukt mer mobildata i utlandet i løpet av en sommer som i år. Telias tall viser mer enn en dobling i mobildatabruk sammenlignet med før pandemien. Sverige var mest populære ferieland, fulgt av Danmark og Tyskland, mens det var flest tyskere i Norge i juli.

Nordmenn er på reisefot som aldri før. Etter to somre der de fleste har holdt seg i Norge, var antallet Telia-kunder på ferie i utlandet i juli tilbake på 2019-nivå, med nærmere en million. Men mens vi reiser som før pandemien, brukte vi mer enn dobbelt så mye mobildata i juli 2022 sammenlignet med juli 2019. – Det er lett å se at nordmenn på reise i utlandet bruker telefonen sin helt som hjemme, og vel så det, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Det henger nok sammen med at vi i utlandet bruker mobilen enda mer aktivt, og finner frem på nye og ukjente steder via kartfunksjoner, søker opp restauranttips, deler opplevelser på sosiale medier og sjekker været. Mye trafikk går også til apper som TikTok og Snapchat.

Telias tall viser dessuten at Sverige er vårt foretrukne ferieland. Her er listen over hvor nordmenn dro i utlandet i juli:

 1. Sverige
 2. Danmark
 3. Tyskland
 4. Spania
 5. Portugal
 6. Italia
 7. Hellas
 8. Frankrike
 9. Finland
 10. Storbritannia

– Vår statistikk viser også at utlendingene er på full fart tilbake til Norge, og i løpet av juli ble det registrert nesten 1,2 millioner besøkende, mot 390 000 i fjor sommer, forteller Kaalen.

På listen over utenlandske turister på besøk i Norge i juli ligger tyskere helt øverst:

 1. Tyskland
 2. Sverige
 3. Polen
 4. Storbritannia
 5. Nederland
 6. USA
 7. Danmark
 8. Frankrike
 9. Finland
 10. Belgia

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge