Gå videre til innhold
Ferske Telia-tall: nordmenn på utenlandsferie er storforbrukere av mobildata

Pressemelding -

Ferske Telia-tall: nordmenn på utenlandsferie er storforbrukere av mobildata

I juli i år brukte norske mobilkunder på ferie i utlandet 20 prosent mer mobildata enn i fjor. Söta bror fikk flest nordmenn på besøk, etterfulgt av Danmark og Tyskland som mest populære destinasjoner. Antallet internasjonale turister i Norge i juli var samtidig betydelig høyere enn i 2022, og flest kom fra Tyskland.

På tross av dyrtid og lav kroneverdi mot andre valutaer var nordmenn på utenlandsferie i juli på lik linje med 2022, viser ferske tall fra Telia. Rundt én million Telia-kunder beveget seg ut av Norge i denne perioden, og de brukte 20 prosent mer mobildata enn i fjor.

– Mobiltelefonen er en helt naturlig og for mange nærmest livsviktig følgesvenn på ferieturen, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Telefonbruken tar ikke ferie, og vi bruker mobilen til blant annet å holde styr på flybilletter, hotellbestillinger, sjekke været, holde kontakten med familie og venner på sosiale medier, bruke kartfunksjonene og ta bilder til feriealbumet.

Telias tall viser at Sverige fortsatt er vårt foretrukne ferieland når vi skal ut av Norge. Her er listen over hvor flest nordmenn dro i juli:

 1. Sverige
 2. Danmark
 3. Tyskland
 4. Spania
 5. Polen
 6. Hellas
 7. Italia
 8. Frankrike
 9. Storbritannia
 10. Tyrkia

– Tallene våre viser at antallet internasjonale gjester i Norge i juli har økt betraktelig siden i fjor. I juli 2022 hadde vi 1,16 millioner gjester i nettet vårt, mens i år var det hele 1,5 millioner. Turistene er virkelig tilbake, og mange har nok nytt godt av gode valutakurser på årets Norgesferie, sier Kaalen.

På listen over utenlandske turister på besøk i Norge i juli ligger tyskere helt øverst:

 1. Tyskland
 2. Sverige
 3. Polen
 4. Storbritannia
 5. USA
 6. Nederland
 7. Danmark
 8. Finland
 9. Frankrike
 10. Spania

*Tallene er basert på aggregerte roaming-data og fullstendig anonymiserte

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge