Gå videre til innhold
Teknisk direktør i Telia Norge, Dag Wigum, har gode nyheter for Bergen.
Teknisk direktør i Telia Norge, Dag Wigum, har gode nyheter for Bergen.

Pressemelding -

​Full fart i Telia-nettet under sykkel-VM i Bergen – og etterpå

I forbindelse med sykkel-VM har Telia investert 9 millioner kroner i ulike tiltak for å bedre dekning og kapasitet i mobilnettet i Bergen. Når de siste syklistene har forlatt byen vil den gode dekningen og kapasiteten bestå, til glede for bergenserne.

Med en halv million tilskuere og tusenvis av besøkende fra mange land under sykkel-VM i Bergen fra 16. – 24. september stiller det store krav til mobilnettets evne til å takle økt trafikk og behov for kapasitet:

– Vi har forberedt oss for sykkel-VM i nesten tre år, forteller Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge. – Vi har hatt hyppige møter med Bergen kommune og arrangøren, og vi har foretatt dekningsmålinger og kjøretester for å identifisere problemområder. Som et resultat av denne kartleggingen har vi investert ni millioner kroner i 23 ulike tiltak.

Telia Norge er også invitert av arrangør og Bergen kommune til å delta i samvirkesenteret, der nødetater og 32 aktører er samlet for å sikre beredskapen under sykkel-VM.

– Telia Norge vil være tilstede med totalt seks personer med full fokus på beredskap under mesterskapet, og på den måten kan vi raskt rette eventuelle feil som kan oppstå i mobilnettet, forklarer Wigum.

Bedre dekning på Flesland
Investeringene i mobilnettet i Bergen i forbindelse med sykkel-vm består også etter mesterskapet, og de vil komme bergenserne til gode. Wigum har dessuten planer for ytterligere forbedring av dekning og kapasitet i Bergen:

– Vi skal utbedre dekningen på den nye terminalen på Flesland, samt begge hotellene rundt, sier Wigum. – Vi har allerede et fantastisk og prisvinnende mobilnett i verdensklasse, men det betyr ikke at vi lener oss tilbake. Tvert imot, vår dekningsutbygging og modernisering av nettet stopper aldri. 

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Relaterte nyheter