Gå videre til innhold
Futurehome skal levere sine smarthjem-løsninger til OBOS sitt boligprosjekt Ladebyhagen i Trondheim. Foto: OBOS
Futurehome skal levere sine smarthjem-løsninger til OBOS sitt boligprosjekt Ladebyhagen i Trondheim. Foto: OBOS

Pressemelding -

Futurehome og OBOS bygger smarte hjem i Trondheim

Futurehome skal levere sine smarthjem-løsninger til OBOS sitt boligprosjekt Ladebyhagen i Trondheim. Gjennom en egen smarthjem-app vil beboerne med et tastetrykk kunne styre lys og termostater i sine nye hjem, noe som gir en enklere og bedre boopplevelse.

– Vi er veldig stolte over det nye samarbeidet med OBOS, som er en av Nordens ledende boligutbyggere. Sammen skal vi gi beboerne i Ladebyhagen den beste smarthjem-opplevelsen, hvor de enkelt og sømløst kan kontrollere det som skjer i hjemmet, sier Erik Stokkeland, medgründer og adm. direktør i Futurehome.

Futurehome, som er et datterselskap av Telia, skal i samarbeidet med OBOS levere selskapets smarthjem-plattform til Ladebyhagens leiligheter, samt installasjon av leilighetenes dimmere og termostater i smarthjem-appen.

– Beboerne får installert tradisjonelle lysbrytere og termostater som i tillegg er koblet til smarthjem-plattformen. Det gir mulighet for å styre og kontrollere disse fra appen, enten man er hjemme eller et annet sted, sier Morten Hagen, ansvarlig for marked og forretningsutvikling i Futurehome. – Ved hjelp av en modusbryter kan man enkelt styre alle enheter til en valgt tilstand, for eksempel lys av og reduser varme, når man velger moduset «borte». På den måten vil man effektivt kunne redusere strømforbruket i leiligheten.

Alle smarthjem-løsningene fra Futurehome er ferdig installert i leilighetene ved innflytting. Etter overtagelse kan hver beboer selv legge til nye smarte produkter og tjenester fra ulike tilbydere, slik som innendørs solskjerming eller nye lysløsninger.

En helt ny bydel i Trondheim

OBOS skal bygge 600 nye boliger i Ladebyhagen som ligger i Lade i Trondheim. Beboerne kan glede seg til å flytte inn i moderne og lyse leiligheter i et attraktivt område med kort vei til fjord, strand og byliv. Med byggingen av Ladebyhagen og utviklingen i området tar en helt ny bydel form i disse dager.

– Vi er godt fornøyd med å tilby Futurehome sine smarthus-produkter som standard til våre kjøpere på Ladebyhagen. Dette håper vi skal bidra til bedre energistyring og mer energivennlige hus, sier Oddvar Reiten, prosjektleder for Ladebyhagen i OBOS.

Futurehome skal i første omgang levere smarthjem-løsninger til byggetrinn 5, 6 og 7, som tilsvarer 270 boliger i Ladebyhagen.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge