Gå videre til innhold
Erik Stokkeland (f.v.), medgründer og adm. direktør i Futurehome, sammen med Per Kristian Nygard, produktsjef for Smarthjem i Elkjøp. Foto: Telia Norge
Erik Stokkeland (f.v.), medgründer og adm. direktør i Futurehome, sammen med Per Kristian Nygard, produktsjef for Smarthjem i Elkjøp. Foto: Telia Norge

Pressemelding -

Futurehome skal kapre det nordiske smarthusmarkedet med ny og forbrukervennlig smarthub

Den norske teknologistartupen Futurehome lanserer i samarbeid med elektronikkgiganten Elkjøp ny og unik smarthub i det nordiske markedet. Smarthuben, som er basert på åpne standarder, gjør det enkelt og brukervennlig å styre smarte produkter som lyspærer, brannvarslere og elektroniske dørlåser fra én og samme Futurehome-app.

– Vi skal gjøre smarthus enkelt og spiselig for folk flest. Med den nye smarthuben kan man på en enkel måte styre de beste smarte produktene fra blant annet ID-Lock, Google, IKEA, og Philips i hjemmet sitt. Vi har lenge hatt en ledende posisjon i det norske smarthusmarkedet. Sammen med Elkjøp er vi rigget og klare til å ta det nordiske markedet, sier Erik Stokkeland, medgründer og adm. direktør i Futurehome.

Nordisk Elkjøp-samarbeid
Futurehome inngår et samarbeid med Elkjøp, Nordens største handelsforetak innen forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater, for å kunne være en slagkraftig utfordrer til de globale smarthusaktørene. Den nye smarthuben vil i første omgang være til salgs i Elkjøps nettbutikk og 123 utvalgte varehus i Norden.

– Samarbeidet med Elkjøp er veldig viktig for oss, da de fleste forbrukere drar til deres butikker for å finne inspirasjon og løsninger for det smarte hjemmet. Med Elkjøps sterke nordiske tilstedeværelse sikrer vi oss både distribusjon og tilgang til millioner av potensielle kunder. Det er helt avgjørende for å kunne lykkes, sier Stokkeland.

For Elkjøp er lanseringen av Futurehomes nye smarthub en sentral del av selskapet mål om å være kundens destinasjon på smarthus.

– Smarte hjem er et av våre satsningsområder og vi tilbyr våre kunder et bredt sortiment av smarte produkter. Futurehome passer perfekt inn med sin nye smarthub som forener det meste i vårt sortiment i en brukervennlig løsning, som gjør det veldig enkelt selv for de minst teknisk interesserte. Dette er svært viktig for oss, da vi ikke ønsker at smarte hjem kun skal være forbeholdt noen få. Futurehome har samtidig en sterk markedsposisjon i Norge og de vil være en viktig strategisk partner for oss, sier Per Kristian Nygard, produktsjef for Smarthjem i Elkjøp.

Hjernen i smarthuset
Futurehomes nye smarthub fungerer som hjernen i et smarthus, og gjør at smarte produkter kan kobles sammen trådløst og sømløst styres fra en brukervennlig app levert av selskapet. Smarthuben er utstyrt med såkalte Z-wave- og Zigbee-sendere, som er de to mest populære åpne standardene på markedet. Det gjør det mulig å styre en lang rekke smarte produkter fra ledende leverandører som ID-Lock, Google, IKEA og Philips. Installering og oppkobling av smarthub og tilhørende produkter er både enkelt og intuitivt, og gjøres på kort tid. Smarthuben kjører all databehandling lokalt i hjemmet som ivaretar sikkerhet og personvern på en god måte, og sørger for en stabil brukeropplevelse selv om nettet skulle være tregt til tider. 

Futurehomes smarthub vil være til salgs i Elkjøps nettbutikk og 123 varehus i Norden fra 26. februar, og vil i Norge koste 1699 norske kroner. 

Om Futurehome
Siden etableringen i 2013 er Futurehome i dag den ledende smarthusaktøren i Norge, med fokus på å tilby enkle og brukervennlige smarthusløsninger. Selskapet har i dag 25 ansatte og kontorer i Stavanger og Oslo. Majoritetseier i selskapet er det nordiske telekomselskapet Telia.

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge