Gå videre til innhold
Når Google-assistenten nå kommer på norsk, kan du enda enklere lage din egen musikk i Telias app Soundmaker, som støtter teknologien.
Når Google-assistenten nå kommer på norsk, kan du enda enklere lage din egen musikk i Telias app Soundmaker, som støtter teknologien.

Pressemelding -

Google-assistenten nå på norsk – Telia blant de første som tar i bruk

Google-assistenten kommer nå på norsk, og Telia er blant de første som benytter seg av teknologien i sin ferske musikk-app Soundmaker. Med norsk stemmestyring blir smarttelefonen din enda smartere, og i Telias Soundmaker kan du da enda enklere lage din egen musikk. Med Google-assistenten kan du be om mer bass, mindre trommer eller bytte instrument – kun ved å bruke stemmen din.

– Vi har tradisjon for å være først ute med ny teknologi, og vi ønsker å senke terskelen for at folk tar den i bruk. At Google-assistenten nå finnes på norsk mener vi bidrar til nettopp det, sier Håkon Lofthus, leder for Telia privat. – Vi ser at musikk skaper engasjement og er viktig for adapsjon av ny teknologi, og med Google-assistenten på norsk i vår musikk-app er det et svært godt sted å starte. Nærmere 40 000 har så langt lastet ned appen vår Soundmaker, og nå som den kompletteres med en action i Google-assistenten vil nok enda flere inspireres og laste ned musikk-appen.

Google-assistenten lar deg bruke stemmen til å søke etter informasjon på nett, sette på musikk, finne ut hva du har på kalenderen i dag, sette på vekkerklokken, skru på lommelykten på mobilen, ringe mamma, sende en tekstmelding til mannen, finne ut hva som er siste nytt og om du trenger paraply i morgen. Nå kommer den altså på norsk, med en teknologi som er kommet langt med hensyn til å forstå naturlig språk og språklige variasjoner, inklusive dialekter.

– Målet med Google Assistent er å hjelpe forbrukere i hverdagen, ved å få ting gjort på en enkel, nyttig og underholdende måte. En viktig del av folks hverdag handler om å la seg inspirere av musikk og ulike kulturuttrykk, og her ser vi at integrasjonen Telia Soundmaker har utviklet for Google-assistenten kan bidra på en verdifull måte for musikkelskere i Norge, sier Siri Børsum, leder for digital transformasjon i Google Norge.

«OK, Google»
Telias musikk-app Soundmaker ble lansert i midten av mai, og ved hjelp av den kan du på en enkel måte lage, høre på og dele din egen musikk. Soundmaker inneholder rytmer, bassganger og akkorder du kan tilpasse og sette sammen på din egen måte. Du kan også legge på sang, og alt gjøres ved kun å trykke og sveipe på smartmobilen din. I Soundmaker ligger også en serie videoer med Kygo, der den norske verdensstjernen gir tips og råd om hvordan du kan gå frem. Underveis gir han deg videotips om hva du kan begynne med.

– Med Google-assistenten blir det enda enklere å komme i gang med å lage egen musikksekvens, og du kan snakke direkte til telefonen din for å lage din egen låt, forklarer Lofthus. – Du sier «OK, Google, la meg snakke med Telia Soundmaker», og dermed er samtalen i gang. Du kan for eksempel be om en rytme eller en melodi, du kan bytte den ut eller endre den, og Google-assistenten vil hele veien guide deg videre slik at du kan leke og inspireres til å skape musikk.

Stemmestyring det neste store
Dette det første skrittet på vei mot det nye store: norsk stemmestyring av mobiltelefoner og etter hvert også alle andre dingser, som høyttalere, TV, hvitevarer og hva du ellers måtte ha behov for å styre på en enklere måte. Mange mener 2018 vil bli det store gjennombruddsåret for stemmestyring i Norge fordi den gjør all teknologien rundt oss enklere å bruke. I følge en undersøkelse gjort for mediebyrågruppen Dentsu Aegis i fjor hadde 48 prosent av nordmenn allerede har prøvd stemmestyring.

– Mobilteknologi kan gjøre fantastiske ting, og med Google-assistenten er terskelen ytterligere senket for at folk kan benytte seg av alle mulighetene teknologien gir. Dette er bare begynnelsen, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Lofthus.

Når Google-assistenten nå blir tilgjengelig på norsk kan brukere få tak i den på følgende måte: Brukere med Android-telefoner får automatisk forespørsel om å ta i bruk GVA, og kan - etter å ha takket ja - begynne å bruke den ved å holde nede hjem-knappen eller si “OK Google” for å få kontakt. iOS-brukere kan laste ned Google Assistent-appen og oppnå kontakt ved å si “snakke med Telia Soundmaker”.

Emner


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Relatert materiale

Relaterte nyheter