Gå videre til innhold
Ekstremværet Gyda treffer Møre og Romsdal og sør i Trøndelag hardest. Illustrasjon fra Meteorologisk institutt.
Ekstremværet Gyda treffer Møre og Romsdal og sør i Trøndelag hardest. Illustrasjon fra Meteorologisk institutt.

Pressemelding -

«Gyda» på vei til Møre og Romsdal og sør i Trøndelag: mobilnett og bredbånd kan bli rammet av ekstremværet

Meteorologisk institutt har sendt ut rødt farevarsel for Møre og Romsdal og sør i Trøndelag, og melder om ekstreme mengder regn, høy skredfare og storm i fjellet. Mobilnettet og bredbånd kan påvirkes, og Telia har satt inn ekstra ressurser for å følge opp.

Ekstremværet Gyda er på vei innover Norge og vil treffe hardest i Møre og Romsdal og sør i Trøndelag. Sogn og Fjordane, Oppland, Hordaland og Nord-Trøndelag er også utsatt. Været kan by på utfordringer for strømtilførselen, og dermed også Telias infrastruktur:

– I en del tilfeller vil reservestrøm fra batterier ta over på basestasjonene, men batteriene varer ikke evig og vi er avhengige av strøm for at mobilnettet skal fungere over tid, sier Georg Svendsen, direktør for infrastruktur i Telia Norge. – Vi har økt bemanningen på våre døgnåpne kontrollsentre og følger med i våre systemer. Feltpartnere er klare til å reise ut på kort varsel, og vi vurderer dessuten fortløpende aggregat og mobilvogner som kan demme opp for henholdsvis strømbrudd og ødelagte basestasjoner. Vi har tett dialog med kraftselskapene i de berørte områdene, samt fylkesberedskapen, og følger situasjonen tett.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge