Gå videre til innhold

Pressemelding -

Konkurransetilsynet med varsel

Konkurransetilsynet har i dag varslet at de vurderer å gripe inn mot TeliaSoneras oppkjøp av Tele2. TeliaSonera vil nå bruke tid på å sette seg inn i varselet.

NetComs morselskap TeliaSonera annonserte i juli at de kjøper Tele2 Norge for 5,1 milliarder svenske kroner. Samtidig garanterte selskapet 4G-dekning til 98 prosent av den norske befolkningen innen utgangen av 2016, to år før sine forpliktelser, forutsatt at oppkjøpet godkjennes av konkurransemyndighetene. Raskere utbygging blir mulig gjennom stordriftsfordelen som NetCom oppnår i det norske markedet etter oppkjøpet.

Konkurransetilsynet understreker at dagens varsel om mulig inngrep ikke er et endelig vedtak. TeliaSonera og Tele2 har frist frem til 22. desember med å gi tilbakemelding på varselet.

- Vi og Konkurransetilsynet har ulike oppfatninger om hva som sikrer konkurransen på det norske markedet. TeliaSonera er opptatt av å utfordre den dominerende markedslederen, sikre et mangfold av merkevarer og bygge ut 4G raskere til det beste for norske forbrukere. Vi skal nå bruke tid på å sette oss inn i varselet, sier administrerende direktør August Baumann i TeliaSonera.

Baumann viser til at selskapet har tilbudt en rekke avbøtende tiltak som er langt bedre enn i tilsvarende transaksjoner i andre europeiske markeder.

Emner

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge