Gå videre til innhold
Lanserer Norges raskeste bredbånd

Pressemelding -

Lanserer Norges raskeste bredbånd

Get lanserer nå Norges raskeste bredbånd for privatkunder som en del av selskapets storstilte modernisering og oppgradering av fastnettet. Kundene vil nå kunne få hele 1 250 Mbps i nedlastingshastighet, samtidig som kapasiteten og stabiliteten økes kraftig.

– Vi har en lang historie med å utfordre i bredbåndsmarkedet, og nå gjør vi det igjen med lanseringen av Norges raskeste bredbånd, sier Pål Rune Kaalen, direktør for privatmarkedet i Telia Norge, som Get er en del av. – Kundene våre får en helt rå bredbåndsopplevelse på hjemmenettet med det nye 1250 Mbps-produktet, og vil kunne surfe, strømme og spille på flere enheter uten problemer.

Det nye bredbåndsproduktet vil ha 1 250 Mbps i nedlastingshastighet og 500 Mbps i opplastingshastighet, og er det raskeste produktet som noensinne har vært tilbudt i det norske privatmarkedet. De høye hastighetene tilfredsstiller alle typer bredbåndsbehov i hjemmet, og produktet er spesielt godt egnet for husstander med mange beboere hvor det strømmes og spilles mye.

– Vi er opptatt av å tilby våre kunder et bredt spekter av produkter og tjenester, og vi tror vårt nye 1 250 Mbps-produkt vil være et attraktivt alternativ for flere storforbrukere av bredbånd, sier Kaalen.

Bredbåndsproduktet er basert på Docsis 3.1-teknologien og tilbys gjennom det såkalte HFC-nettet. I dette nettet kombineres optisk fiber og koaksialkabel, men hvor fiber utgjør hovedvekten.

Store investeringer i fastnettet
Get er nå i gang med en storstilt modernisering og oppgradering av HFC-nettet, hvor Docsis 3.1 skal bli den nye bredbåndsstandarden. I løpet av inneværende år og frem mot 2023 vil det bli investert milliardbeløp i moderniseringsprogrammet.

– Dette er et stort og viktig program for oss hvor vi skal investere mye i årene fremover. Gjennom programmet utvider vi hastigheten, kapasiteten og stabiliteten i dagens nett kraftig, noe vårt nye bredbåndsprodukt er et godt bevis på, sier Kaalen. – For oss representerer denne teknologien fremtidens bredbånd.

Selve moderniseringen og oppgraderingen skjer ved å gjenbruke dagens infrastruktur. Det eneste som byttes ut hos kundene er internettuttaket i veggen, slik at man slipper graving og større inngrep i boligmassen. Det er derfor både miljøvennlig og kostnadseffektivt. Kundene får samtidig nytt og kraftig WiFi-utstyr som en del av oppgraderingen.

Over 300 000 kunder i borettslag og eneboligmarkedet landet over vil frem mot 2023 få tilbud om å gå over til den nye teknologien, og så langt har rundt 8 000 kunder blitt oppgradert.

1 250 Mbps-produktet tilbys i alternativene 1 250 Mbps/500 Mbps og 1 250 Mbps/50 Mbps, hvor førstnevnte forutsetter at man er tilkoblet et oppgradert Docsis 3.1-nettverk, og at hjemmenettet oppgraderes med nytt internettuttak. 1250/50-alternativet kan leveres over eksisterende nettverk, uten oppgradering. Begge alternativer forutsetter at man har et modem som støtter Docsis 3.1-teknologien. Veiledende pris er 999 kroner. 

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge