Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

NetCom bygger dekning: 4G i 400 kommuner

Pressemelding   •   jul 10, 2015 09:20 CEST

Her er det 4G

NetComs 4G-utbygging gir stadig flere nordmenn over hele landet tilgang til lynraskt mobilt internett. Nå har 400 kommuner 4G fra NetCom, og utbyggingen fortsetter.

NetCom dekker stadig nye områder med 4G-signaler, og hver uke får stadig flere nordmenn tilgang til 4G der de bor og ferdes.

– Vi har nå 4G i 400 norske kommuner, og utbyggingen fortsetter i full fart utover høsten og vinteren, sier dekningssjef Tommy Skogheim Johansen. – I løpet av det neste halve året vil alle de 428 kommunene i Norge ha 4G.

Det har vært et høyt trykk på dekningsutbyggingen spesielt i nord i løpet av de siste månedene, og bare i sommermånedene har NetCom aktivert 4G på nærmere 350 stasjoner i Nordland, Troms og Finnmark.

– Vi har gjort et kjempeløft i Nord-Norge i løpet av sommeren og høsten så langt, og våre kunder her vil merke stor forskjell, sier Skogheim Johansen. – Vi ser at mobildatabruken eksploderer når 4G kommer til byen. Det er tydelig at brukerne av nettet vårt omfavner den nye teknologien og bruker betydelig mer mobildata enn før. Balsfjord kommune er et godt eksempel, hvor økningen i bruk av mobildata har vært på over 900 prosent fra februar til august. I Bodø har økningen vært på 360 prosent fra mars til august.

Men også over store deler av resten av Norge skjer det mye fra uke til uke, og så langt i 2015 har over 1,250 000 nordmenn fått tilgang til NetComs 4G-nett. Alt i alt har selskapet nå en befolkningsdekning på 4G på nærmere 95 prosent.

– Det er interessant å se dette i lys av de siste tallene fra Statistisk Sentralbyrå, som viser at en stadig større del av befolkningen bruker mobiltelefonen sin til å knytte seg til internett utenfor hjem og arbeid. Her er økningen så mye som fem prosent fra i fjor. Det sier seg selv at folk da er avhengige av en stabil og rask 4G-dekning når de er på farten, sier Skogheim Johansen.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });