Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

NetComs 4G-nett er nest raskest i verden

Pressemelding   •   mar 13, 2015 09:36 CET

Den nyeste rapporten fra det engelske analysebyrået OpenSignal sammenligner 4G-nettene til operatører over hele verden og måler dem opp mot hverandre. Rapporten viser at NetComs nett er nest raskest i verden, og klart raskest i Norge.

Det engelske analysebyrået OpenSignal publiserer jevnlig oversikt over tilstanden til 4G-nettverk over hele verden. Deres nyeste rapport, «The State of LTE 2015», ble lagt frem torsdag 12. mars, og er basert på data samlet inn i perioden november 2014 til februar 2015. Innsamlingen foregår via en app hvor elleve millioner brukere verden over registrerer egne deknings- og hastighetsmålinger. Summen av alle disse målingene er et «crowdsourcet» dekningskart.

I rapporten har NetCom en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 23,6 Mbit/s, og er dermed nest raskest i verden, kun slått av Vodafones nett i Spania.
- Det er veldig gledelig å se at NetCom har det nest raskeste nettet sett opp mot alle land og operatører målt, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i TeliaSonera Norge. – Det viser at vår utbygging av 4G gir resultater, og at våre kunder kan nyte godt av det som nå beviselig er Norges klart raskeste nett og nest raskest i verden.

Grunnleggeren av OpenSignal, Sam Westwood, skriver om NetComs nett på sin blogg:
“Norway’s NetCom also performs extremely well for speed – averaging 23.6 Mbps.” http://opensignal.com/blog/en/

Selve rapporten ligger her:
http://opensignal.com/reports/2015/02/state-of-lte-q1-2015/

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });