Gå videre til innhold

Pressemelding -

Ny avtale sikrer tre mobilnettverk i Norge

Ice Communication Norge AS og Mobile Norway AS, som er kjøpt av TeliaSonera, har inngått en avtale om leie av frekvenser og kjøp av deler av Mobile Norways nettverk. TeliaSonera mener dette sikrer tilgangen til tre mobilnettverk og gir forutsigbarhet for kundene.

- Dette er svært positivt for konkurransen på det norske markedet. Den politiske målsettingen om tre nett opprettholdes samtidig som at kundene til Tele2 sikres nettilgang frem til våren da trafikken skal flyttes over til vårt nett, sier August Baumann, administrerende direktør i TeliaSonera Norge.

Hensikten med frekvensleien er å sikre nettilgangen for Tele2s kunder i en overgangsfase til myndighetene har konkludert om TeliaSonera får kjøpe Tele2s norske virksomhet der Mobile Norway inngår. Salg av deler av nettverket er også avhengig av myndighetenes godkjennelse av TeliaSoneras oppkjøp.

NetComs morselskap TeliaSonera annonserte i juli at de kjøper Tele2 Norge for 5,1 milliarder svenske kroner. Samtidig garanterte selskapet 4G-dekning til 98 prosent av den norske befolkningen innen utgangen av 2016, to år før sine forpliktelser, forutsatt at oppkjøpet godkjennes av konkurransemyndighetene. Raskere utbygging blir mulig gjennom stordriftsfordelen som NetCom oppnår i det norske markedet etter oppkjøpet.

- NetCom ser frem til å kunne gi markedslederen sterkere konkurranse på det norske markedet og tilby forbrukerne et enda bedre produkt og tekniske løsninger i verdensklasse. Dette vil komme hele landet til gode, sier Baumann.

TeliaSonera har ikke vært delaktig i samtalene mellom Ice og Tele2.

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt +47 465 00 000
Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517
Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Pressekontakt Informasjonssjef +47 975 19 420