Gå videre til innhold
Georg Svendsen blir ny leder for infrastruktur i Telia Norge fra 1. oktober. Foto: Telenor Danmark
Georg Svendsen blir ny leder for infrastruktur i Telia Norge fra 1. oktober. Foto: Telenor Danmark

Pressemelding -

Ny leder for infrastruktur i Telia Norge

Georg Svendsen blir CTO og ny leder for infrastruktur i Telia Norge. Han får med det ansvaret for både mobil- og fastnettinfrastrukturen og vil inngå i ledergruppen til Telia Norge.

– Jeg gleder meg til å få Georg om bord som nytt medlem i teamet mitt. Georg vil få ansvaret for lede det som på mange måter er vår kjernevirksomhet i en tid hvor digital infrastruktur blir en stadig mer samfunnskritisk del av Norge og våre kunders hverdag. Georg har omfattende nasjonal og internasjonal erfaring og bred kompetanse innenfor alle deler av både mobil- og fastnett hvor han har gode resultater å vise til. Telia Norge skal være i front på 5G og nettverkskvalitet i årene fremover, og jeg er trygg på at Georg med sine lederevner, teknologiforståelse og kundeperspektiv vil bidra til at vi når de målene vi har satt oss på vegne av kundene, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge.

Georg Svendsen kommer fra stillingen som CTO og teknisk direktør for Telenor Danmark hvor han har jobbet siden 2017. Han har bred telekomerfaring fra både Europa, Asia, Norge og Afrika hvor han har innehatt mange ulike lederroller. Han har sin utdannelse fra høyskolen i Sør-Trøndelag i tillegg til lederkurs fra blant annet Harvard og MIT.

– Jeg ser frem til å begynne i Telia Norge. Jeg trives godt med å jobbe i virksomheter som står i utfordrerrollen, og har vært heldig å få gjøre det i mange ulike land. Fra utsiden har jeg latt meg imponere over den reisen Telia har vært på de siste årene. Telia har svært ofte vært først og lengst fremme med å lansere nye teknologiske løsninger i markedet til beste for både privat- og bedriftskunder. De var først i Norge med 4G, først med et nasjonalt IoT-nett og utfordrer nå igjen med utrullingen av 5G og moderniseringen av fastnettet hvor det skal investeres milliardbeløp i årene fremover. Jeg gleder meg til å begynne i jobben og ser frem til å bli kjent med mange nye dyktige kollegaer, sier Georg Svendsen.

Georg Svendsen vil begynne i Telia Norge 1. oktober.

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 414 40 595

Relatert materiale