Gå videre til innhold
Svorka, Sodvin og SuCom inngår spennende partnerskap med Telia

Pressemelding -

Svorka, Sodvin og SuCom inngår spennende partnerskap med Telia

Bredbåndsselskapene Svorka AS, Sodvin AS og SuCom AS inngår strategisk samarbeid med Telia Norge. Fremover vil kundene til de tre selskapene få tilgang til Telias markedsledende TV-tjenester, og på sikt vil Svorka, Sodvin og SuCom kunne benytte hele telekomselskapets produkt- og tjenestespekter.

– Vi er veldig glade for de nye samarbeidsavtalene med Svorka, Sodvin og SuCom, som er tre solide selskap med sterk lokal forankring på Nordmøre. Vi ser frem til et godt og langsiktig partnerskap hvor vi i fellesskap skal forenkle hverdagen til deres mange kunder og utfordre markedet, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – I første omgang vil Svorka, Sodvin og SuCom sine kunder få Norges beste og mest fleksible TV- og strømmetjeneste, Telia Play, rett hjem i stua, men gjennom samarbeidet vil vi etter hvert kunne tilby flere spennende løsninger til både privat- og bedriftskunder, som mobiltjenester, 5G, trådløst bredbånd og TV-sentraler.

De tre samarbeidsavtalene trer i kraft i 2021, og Svorka, Sodvin og SuCom vil tilby kundene Telias produkter og tjenester over fastnettene som selskapene disponerer i sine geografiske områder i Møre og Romsdal og Trøndelag – og på sikt Telias mobilnett. For rundt 12 000 kunder hos Svorka, Sodvin og SuCom vil TV-tjenester fra Telia være først ut. Kundene får blant annet tilgang til TV- og strømmetjenesten Telia Play, og de vil motta den ledende TV- og strømmeboksen Telia box med tusenvis av apper, innebygget Chromecast, og krystallklar 4K bildekvalitet.

– Vi er veldig fornøyde med partnerskapsavtalen med Telia, og mener den gir oss strategisk merverdi. Telia har et veldig bredt produkt- og tjenestespekter og gjennom samarbeidet gir det oss mulighet til å levere flere og bedre opplevelser til våre kunder. Vi er spesielt fornøyd med at Telia gir oss som samarbeidspartnere mulighet til å bevare vår egenart og ivareta verdiskapningen lokalt, sier Håkon Solvik, konsernleder for strategi og teknologi i Svorka.

– Vi er opptatt av at våre kunder til enhver tid skal ha det beste underholdningstilbudet, og med det i tankene føler vi at Telia er det rette valget. Telia har samtidig en veldig god kombinasjon av tjenester, produkter, kompetanse og en innovativ kultur som vil styrke vår organisasjon, og som vil komme våre kunder til gode, sier Gunnar Furu, daglig leder i SuCom.

– Et hav av muligheter

Det nye samarbeidet åpner opp for mange spennende muligheter, der Svorka, Sodvin og SuCom etter hvert vil kunne benytte seg av Telias omfattende produkt- og tjenestespekter innenfor TV, internett og mobil, både for privat- og bedriftsmarkedet. Det gjelder blant annet mobiltjenester, 5G, trådløst bredbånd, tingenes internett, smarte hjem-løsninger og TV-sentraler.

– Det ligger et hav av muligheter i det nye samarbeidet på tvers av teknologier og plattformer, og vi ser frem til en spennende reise sammen med Svorka, Sodvin og SuCom og deres kunder, sier Kaalen. – Vi er allerede godt i gang med å planlegge nye tilbud og løsninger, og vil komme med flere nyheter om ikke lenge.

Kundene til Svorka, Sodvin og SuCom vil fremover få løpende informasjon fra sitt respektive selskap om det nye samarbeidet med Telia, og vil ikke trenge å foreta seg noe på nåværende tidspunkt.


For mer informasjon, vennligst kontakt:

Håkon Solvik
Konsernleder Strategi og Teknologi i Svorka
Tlf.: 926 01 677
E-post: Hakon.solvik@svorka.no

Gunnar Furu
Daglig leder i SuCom
Tlf.: 479 08 046
E-post: gunnar@sucom.no

Anine Malm
Markedssjef i Sodvin
Tlf.: 90196919
E-post: anine.malm@sodvin.no


Om SuCom AS
SuCom har i 20 år levert bredbånd og bredbåndsrelaterte tjenester til privat- og bedriftsmarkedet i sin region, og er et lokalt bredbåndsselskap i vekst. Økt kunde-tilgang og flere nye tjenester gir selskapet spennende utviklingsmuligheter i årene som kommer. Vi tilbyr framtidsretta TV- og internett-tjenester på ulike teknologiplattformer der fiber og fiberbasert bredbånd er det sterkeste vekstområdet. Vi har ca. 48 millioner i omsetning i 2020. SuCom inngikk sommeren 2017 avtale med Hydro Sunndal om leveranse av IT tjenester, og våren 2019 etablerte selskapet egen montøravdeling med 4 nye ansatte telekommunikasjonsmedarbeidere. Selskapet har i dag 20 ansatte med hovedkontor på Sunndalsøra.

Om Svorka
Svorka utvikler og leverer tjenester og produkter som gir flyt i driften av ditt moderne hjem. Svorka er et konsern med datterselskaper innenfor vannkraft, installasjon og bredbånds- og TV-løsninger.

Hovedkontoret ligger i Surnadal på Nordmøre. Selskapet har 14.000 kunder og en årlig omsetning på 270 millioner kroner. Gjennom bredden og kompleksiteten er Svorka en av de viktigste eksponentene for utvikling og verdiskaping i regionen.

Svorka og SuCom har lange tradisjoner for samarbeid, blant annet gjennom etableringen av selskapet Orkidenett i 2004, som siden har levert kommunikasjonsløsninger til kommunene på Nordmøre. Det var derfor naturlig for oss å gå sammen når vi skulle vurdere ny innholdsleverandør.

Om Sodvin
Sodvin AS er en totalleverandør av bredbånd, TV og strøm med hovedkontor på Kyrksæterøra. Vi har en visjon om å legge til rette for at hjemmet ditt, jobben din og samfunnet rundt deg fungerer - hele tiden!

Sodvin ønsker å inkludere alle, og være en lokal leverandør i områdene vi bygger. Vi planlegger å investere titalls mill. kroner i utbygging av infrastruktur de kommende årene. I Sodvin-konsernet finner du også morselskapet Sodvin Holding SA og Sodvin Økonomi. 

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert materiale

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge