Gå videre til innhold
Telia først i Norge med mobilt bredbånd over 5G

Pressemelding -

Telia først i Norge med mobilt bredbånd over 5G

Telia Norge fortsetter å utfordre mobilmarkedet og er først i landet med å tilby kundene mobilt bredbånd med 5G. Nå kan du enkelt og sømløst surfe, streame og jobbe med svært høye hastigheter fra Telias superraske og stadig voksende 5G-nett.

– Vi er i front på 5G i Norge og vil være de første som har et landsdekkende 5G-nett innen 2023. Med mobilt brebånd med 5G lanserer vi nå enda et nytt spennende 5G-produkt som vi er sikre på kundene vil sette stor pris på, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Som kunde vil du oppleve 5G-hastigheter på opptil 300 Mbit/s enten du er hjemme, på hytta eller på farten. Den eneste forutsetningen er at du er på et sted med superrask 5G-dekning fra Telia, og den dekningen øker fortløpende dag for dag.

Mobilt bredbånd med 5G fra Telia tilbys i tre ulike abonnement med ubegrenset data. Hastigheten reduseres når datapakkene med full fart er brukt opp, men trenger du mer superrask 5G kan du enkelt kjøpe ekstra pakker med full fart eller oppgradere abonnementet. Videre kan du ta med ubrukt data til neste måned eller kjøpe Data Boost som gir deg ubegrenset data med full fart i 12 timer. I tillegg til et av de tre abonnementene trenger du en 5G-ruter for å komme på 5G-nettet. Telia leverer 5G-ruter med støtte for Wi-Fi 6 fra den ledende leverandøren ZTE.

– Både abonnement og 5G-ruter fungerer utmerket i vårt 4G-nett, så selv om du ikke har 5G der du bor akkurat nå, er det fullt mulig å sikre deg for fremtiden med dette produktet, sier Kaalen.

Halve befolkningen på 5G i 2021

Telia har høy fart på utbyggingen av sitt nasjonale 5G-nett, og åpnet i fjor det superraske nettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm. I første halvdel av 2021 rulles 5G ut til 19 nye byer og kommuner, deriblant Stavanger, Sandnes, Sola, Asker, Bærum, Nordre Follo, Ullensaker, Øygarden og Askøy. Samtidig utvides 5G-dekningen i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm.

– I løpet av 2021 skal halvparten av Norges befolkning ha tilgang på 5G der de bor, så 5G vil være en aktuell mobilteknologi for svært mange om ikke lenge. Derfor er det også viktig for oss å tilby markedsledende og aktuelle 5G-produkter, enten det er snakk om mobilt bredbånd eller trådløst bredbånd, sier Kaalen.

Mobilt bredbånd med 5G fra Telia:

 • Tre ulike abonnement med ubegrenset data:
  • 100 GB med 5G-fart opptil 100 Mbit/s – 549 kr. per måned
  • 250 GB med 5G-fart opptil 200 Mbit/s – 799 kr. per måned
  • 500 GB med 5G-fart opptil 300 Mbit/s – 999 kr. per måned
 • Det er fortsatt data på abonnementet etter datapakken er brukt opp, men farten reduseres til 6 Mbit/s (100 GB) eller 10 Mbit/s (250 og 500 GB). Du kan kjøpe mer data til gunstige priser.
 • 5G-ruteren fra ZTE koster henholdsvis 1 990 kr. (500 GB), 2 490 kr. (250 GB) og 3 490 kr. (100 GB). Forutsetter 12 måneders abonnementsbinding.
 • Hvilemodus: Mulighet til å sette abonnementet i hvilemodus i opptil 3 måneder så ofte du vil. Hvilemodus koster 99 kr. per måned (erstatter full månedspris) og inkluderer 2 GB data.
 • Data Rollover: Automatisk overføring av ubrukt data til neste måned.
 • Dekningsgaranti: Som ny kunde med Mobilt Bredbånd kan du prøve oss i to uker. Skulle du være så uheldig å ikke ha god nok dekning, kan du benytte deg av vår dekningsgaranti.
 • Bruk i Norden og Baltikum inkludert.

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert materiale

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge