Gå videre til innhold
Telia først med 5G i Bergen

Pressemelding -

Telia først med 5G i Bergen

Telia Norge åpner i dag offisielt det superraske 5G-nettet i Bergen. Telia er først ute med å lansere 5G i byen, og bergensere kan nå kan oppleve svært høye hastigheter, mye bedre kapasitet og ikke minst god dekning på det nye grensesprengende mobilnettet. I løpet av neste år skal halvparten av Norges befolkning få 5G-dekning fra Telia.

– Bergen er blant de første storbyene i Norge som får tilgang til 5G, og jeg er sikker på at kunder, innbyggere og kommunen får stor glede av den nye teknologien. Bergen er en viktig by for oss som vi prioriterer i vår nasjonale 5G-utbygging, og vi har mange spennende kunder og partnere her, som Bergen kommune og fotballklubben Brann, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan.

Telia åpnet 12. mai sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo. Trondheim fulgte etter i august, mens store deler av Oslo fikk tilgang til 5G i oktober. I Bergen har utbyggingen pågått for fullt de siste månedene, og så langt har over 60 basestasjoner blitt oppgradert med den nyeste mobilteknologien levert av Telias samarbeidspartner Ericsson.

5G-dekning flere steder i Bergen

Bergens innbyggere kan nå oppleve 5G i sentrum av byen og tilhørende områder. Det jobbes for fullt med å utvide dekningen, og flere av kommunens bydeler vil få tilgang til 5G de neste månedene og i løpet av neste år. Telias kunder i Bergen vil få fortløpende informasjon om når 5G kommer til der de bor og jobber.

– Med 5G fra Telia får du ikke bare superraske hastigheter på mobilen, men også mye bedre kapasitet, som betyr at nettet tåler en mye høyere belastning enn tidligere. Det er viktig for å sikre en best mulig mobilopplevelse i en tid hvor nordmenn bruker stadig mer internett over mobilnettet til sosiale medier, strømming, hjemmekontor og spilling, sier Vellan. – Parallelt med 5G-utrullingen i Bergen, oppgraderer vi 4G-nettet kraftig i byen, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G blir enda bedre for våre kunder. Effekten kan allerede merkes i dag.

For å få tilgang til Telias 5G-nett i Bergen trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien. Det finnes i dag flere 5G-telefoner på markedet, blant annet fra Apple, Huawei, Motorola, OnePlus, Samsung, Sony og Xiaomi. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Halve befolkningen på 5G neste år

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett innen 2023, og i løpet av neste år er ambisjon at opptil halve befolkningen skal ha tilgang til 5G der hvor de bor. 5G-utbyggingen til Telia skjer område for område i hele landet.

– 5G-kappløpet er godt i gang, og som Norges største utfordrer skal vi være først med et nasjonalt nett innen 2023, sier Vellan. – Vi holder svært god fart på utbyggingen og gleder oss til å annonsere hvilke nye områder, byer og tettsteder som vil få 5G i løpet av neste år om ikke lenge.

Fakta om 5G:

  • 5G er en teknologi for femte generasjons mobiltjenester, og en etterfølger til 4G, 3G og 2G. Mens 4G kan ses som en utvikling av 3G, representerer 5G et helt nytt paradigme i tilkobling og en grunnleggende endring i teknologi som vil ha stor innvirkning på hvordan operatørene tilbyr mobiltjenester og hvordan brukeropplevelsen er.
  • Et nett basert på 5G-teknologi innebærer superrask oppkobling, god dekning, lav forsinkelse, svært høye hastigheter og kapasitet, korte svartider og tilgang til nettet, overalt og hele tiden. Den korte responstiden åpner opp en helt ny verden av muligheter når det gjelder ting som VR (virtuell virkelighet), AR (utvidet virkelighet) og andre sanntidstjenester.
  • 5G-nettverket er komplett redesign av telekoms infrastruktur, og gir tilkobling på en mye mer skreddersydd og individualisert måte, basert på behovene til hver enhet og tjeneste som er koblet til nettverket.
  • 5G er et svært fleksibelt og sikkert nettverk. Det åpner for såkalt skivedeling, som gjør det mulig å skreddersy funksjonalitet for ulike tjenester og samfunnssektorer. Det gjør 5G godt egnet for tjenester som er avhengig av realtidsoppkobling, eksempelvis innen e-helse eller tingenes internett.
  • 5G vil gi oss muligheter og tjenester som aldri før har vært tilgjengelig og som vi ennå ikke har kunnet realisere, og vil bli en helt essensiell del av digitaliseringen av samfunnet.
  • For å få tilgang til Telias 5G-nett trenger du et mobilabonnement fra Telia og en telefon som støtter den nye teknologien. Følgende 5G-telefoner fungerer på Telias nett: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, OnePlus 8T, OnePlus 8, OnePlus 8 Pro, OnePlus Nord, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy Z Fold2 5G, Samsung Galaxy Z Flip 5G, Samsung Galaxy Note20 Ultra 5G, Samsung Galaxy Note20 5G, Samsung Galaxy A51 5G, Samsung Galaxy S20 FE 5G, Samsung Galaxy S20 Ultra 5G, Samsung Galaxy S20 5G, Samsung Galaxy S20+ 5G, Sony Xperia 1 II, Sony Xperia 5 II, 5G Huawei P40, Huawei P40 Pro, Motorola Edge, Motorola Edge+, Motorola Moto G 5G Plus, Xiaomi 10, Xiaomi 10 Pro. De fleste mobilabonnementene fra Telia har 5G inkludert.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge