Gå videre til innhold
Telia først ute med 5G-roaming i Norden

Pressemelding -

Telia først ute med 5G-roaming i Norden

Telias kunder i Finland, Norge og Sverige kan nå ringe og surfe på tvers av 5G-nettene som selskapet ruller ut i de tre landene. For å kunne roame på 5G-nettet i Sverige eller Finland, trenger du et mobilabonnement fra Telia og en mobiltelefon som støtter den nye teknologien, samt være i et område med 5G-dekning.

– Reiseaktiviteten er for tiden begrenset som følge av koronasituasjonen, men ved å lansere 5G-roaming i Norge, Finland og Sverige legger vi et fundament for fremtiden, og vi har nå tatt et viktig første skritt, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge. – Vi ønsker å tilby den beste kundeopplevelsen på 5G, uavhengig av hvilket land våre kunder besøker.

Telia vil fortsette å utvide 5G-roamingen til Danmark, Estland og Litauen når 5G-nettene blir tilgjengelige i disse landene. Selskapet er også i dialog med flere utenlandske operatører for å opprette bilaterale roaming-avtaler, slik at Telias kunder som reiser til andre land får tilgang til lokale 5G-nett og at besøkende til Norden og Baltikum får tilgang til Telias ulike 5G-nett.

Nye mobilopplevelser for reisende

Norden og Baltikum er kjent for å være helt i front på digitalisering og Telia er anerkjent globalt for å ha den beste nettverksinfrastrukturen i regionen. Utrullingen av 5G vil øke i tiden fremover og skje stadig flere steder i verden, og 5G representerer et teknologisk skifte som vil gi helt nye mobilopplevelser for reisende.

Telia Norge åpnet 12. mai sitt 5G-nett i Lillestrøm og deler av Groruddalen i Oslo for kundene. I løpet av 2020 utvides 5G-dekningen i Oslo, samtidig som nettet åpnes i Trondheim og Bergen. Telia skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen utgangen av 2023, og allerede i løpet av neste år er ambisjonen at opptil halve befolkningen skal ha 5G-dekning.

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge