Gå videre til innhold

Pressemelding -

Telia har det raskeste 4G-nettet i Norge

Telia har fortsatt det raskeste 4G-nettet i Norge. Det viser Ooklas nyeste rapport over det nordiske markedet.

Ookla Speedtest er verdensledende innen hastighetstester av mobilnett. I rapporten «Nordic Market Speedtest Report», som ble offentliggjort denne uken, er konklusjonen at Telia har det raskeste 4G-nettet det siste halvåret. Hastighetstestene utføres av alle mobilbrukere i Norge, og viser at kunder av Telia har en gjennomsnittlig nedlastingshastighet på 37.49 megabit per sekund i andre og tredje kvartal 2016. Dette er en økning på 30 prosent fra året før, og gjennomsnittlig nedlastingshastighet i Telias nett var konsekvent 5-10 megabit per sekund raskere enn konkurrentens det siste året.

– Vi er stolte av å ha tilbudt nordmenn de høyeste hastighetene ikke bare de siste seks månedene, men også det siste halvannet år, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i Telia Norge. – Sammen med den lange rekken av tester vi har vunnet i år beviser dette nok en gang at Telia har det beste 4G-nettet med de høyeste hastighetene. I løpet av de siste årene har vi investert flere milliarder i en massiv dekningsutbygging, slik at vi kan tilby våre kunder de aller beste brukeropplevelsene i et 4G-nett som nå dekker om lag 98 prosent av befolkningen.

At høy mobilhastighet bidrar til en bedre kundeopplevelse viser også resultatene fra kundetilfredsundersøkelsen til EPSI som ble publisert i forrige uke. Der topper Telia Norges merkevarer listen over mobilselskapene med de mest fornøyde kundene.

Det er kunder i Telias nett som i størst grad opplever å ha 4G, og det skyldes blant annet at selskapet har fokusert på å bygge god og sammenhengende 4G-dekning over hele landet, ikke kun høyest mulig teoretiske hastigheter i storbyene. 1. september lanserte Telia som første mobilselskap Fri Fart for alle sine 2,3 millioner kunder ut året. Fri Fart betyr at kundene oppnår maksimal tilgjengelig hastighet og ytelse i mobilnettet der de til enhver tid befinner seg.

– Vårt fokus har vært at flest mulig kunder skal få oppleve gode og stabilt høye hastigheter enten de bor i tettbebygde strøk eller tynt befolkede områder. Med fri fart kan alle våre kunder nå oppleve enda raskere surfing og mobildatabruk, som igjen vil lede til bedre kundeopplevelser i Norges raskeste mobilnett, sier Hillestad. – Vi fortsetter utbyggingen, og har ambisiøse planer også for 2017 og 2018. For våre kunder betyr det at vårt testvinnende nett blir enda bedre.

Om Telias nett

Telia har om lag 98 prosent befolkningsdekning på 4G i Norge, og Telias mobilnett har det siste året vunnet det som er av tester:

Emner

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge