Gå videre til innhold
Telia lanserer trådløst bredbånd

Pressemelding -

Telia lanserer trådløst bredbånd

Telia Norge lanserer helt nytt bredbåndsprodukt kalt trådløst bredbånd (FWA). Med trådløst bredbånd får du som kunde fast internett med stabil og god hastighet levert over Telias verdensledende 4G-nett. Om ikke lenge leveres også trådløst bredbånd med 5G-teknologi.

– Vi gleder oss veldig til å rulle ut trådløst bredbånd i Norge. Tilbakemeldingene fra våre første kunder har vært veldig positive, og vi har stor tro på produktet. Med utfasingen av kobbernettet er det mange nordmenn som vil trenge nytt internett de neste årene, og da er trådløst bredbånd fra Telia et glimrende alternativ, sier Pål Rune Kaalen, leder for privatmarkedet i Telia Norge.

Med trådløst bredbånd, også kjent som «fixed wireless access», får du raskt og stabilt bredbånd i hjemmet levert over Telias moderne 4G-nett. Tjenesten leveres med en dedikert utendørs antennemottaker, som sikrer optimal stabilitet og hastighet, samt profesjonell installasjon. Som kunde får du hastigheter opptil 75 Mbps, noe som gjør at man kan strømme, surfe og spille uten problemer. Internettsignalene kommer fra en basestasjon i nærområdet. Dermed slipper man graving i forbindelse med montering, noe som gir en billig, rask og smidig installasjon. Alt du trenger for å ta i bruk trådløst bredbånd er en liten utendørs antennemottaker og en innendørs trådløs ruter, som leveres når produktet installeres hjemme hos deg.

– Det er veldig enkelt å få installert trådløst bredbånd i hjemmet, og vi er sikre på at mange kunder, spesielt tidligere kobberkunder, vil sette pris på det. Sammenlignet med fiberutbygging er det også mye mindre inngripen i natur og nærområde. Utstyret vi leverer med produktet, som den trådløse Wi-Fi 6-ruteren fra Zyxel, er samtidig med på å gi kundene en overlegen Wi-Fi-opplevelse, sier Kaalen.

Wi-Fi 6-teknologien, som Zyxel-ruteren er basert på, er siste generasjons trådløst internett. Teknologien optimaliserer blant annet bruken av båndbredden i det trådløse nettverket og gir større kapasitet. Det er med på gi høy hastighet og svært lav responstid.

Snart med 5G-teknologi 

Trådløst bredbånd fra Telia vil snart leveres med den superraske 5G-teknologien. Det vil gi en enda bedre bredbåndsopplevelse, med hastigheter på over 100 Mbps og muligheten til å bruke enda flere enheter samtidig. Telia er fullt i gang med byggingen av sitt nasjonale 5G-nett, og trådløst bredbånd vil tilbys med 5G etter hvert som nettet bygges ut. Åpningen av 5G-nettet finner sted allerede i 2020 i utvalgte norske byer, og innen utgangen av 2023 vil det landsdekkende nettet være på plass. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer også Telia sitt 4G-nett, som allerede nå vil gi bedre hastigheter for kunder med trådløst bredbånd.

– Oppgraderingen av 4G og utrullingen av 5G vil gjøre dette til et veldig attraktivt bredbåndsprodukt. Fremover vil vi prioritere å rulle ut trådløst bredbånd i områder hvor kobbernettet legges ned, og at de som bor her raskt får tilgang til 5G, sier Kaalen.

I tillegg til 5G jobber Telia med å kunne levere TV gjennom det nye bredbåndsproduktet.

Trådløst bredbånd fra Telia tilbys med hastighetene 25 Mbps, 50 Mbps og 75 Mbps – til en fast månedspris. Med produktet følger dedikert utendørs antennemottaker, innendørs Wi-Fi 6-ruter fra Zyxel og den digitale sikkerhetstjenesten «Trygg på Nett».

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert materiale

Relaterte nyheter

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge