Gå videre til innhold
Verkshagen, en del av Verksbyen i Fredrikstad. Foto: Arca Nova
Verkshagen, en del av Verksbyen i Fredrikstad. Foto: Arca Nova

Pressemelding -

Telia leverer smarthjem-teknologi til boligprosjektet Verksbyen

Telia Norge er nå i gang med leveranse og oppsett av sine smarthjem-løsninger til den fremtidsrettede og grønne nye bydelen Verksbyen i Fredrikstad, med over 1.500 «Future Living»-boliger. Med Telia Smarte Hjem vil beboerne få en enklere og mer sømløs hverdag, med økt komfort, full kontroll på strømforbruk og bedre sikkerhet.

– Verksbyen er et helt unikt boligprosjekt i norsk sammenheng, med fokus på solenergi og innovativ teknologi, og vi er veldig stolte over å kunne levere våre ledende smarthjem-løsninger til de mange boligene her, sier Torgeir Røynstrand, kommersiell direktør i Telia Norge. – Vår smarthjem-plattform, som knytter de smarte produktene som dimmere, termostat og dørlås sammen, vil være ferdig installert ved innflytting og gjennom smarthjem-appen får beboerne enkelt oversikt og tilgang til de ulike produktene i hjemmet.

Telias avtale med utbygger Arca Nova inkluderer leveranse og oppsett av selskapets smarthjem-plattform til Verksbyens boliger, og installasjon av boligenes smarte produkter i smarthjem-appen, herunder dimmere, termostater, dørlåser og solskjerming. Teknologien til smarthjem-plattformen og –appen leveres av Futurehome, hvor Telia er majoritetseier.

– Etter overtagelse kan også hver beboer enkelt utvide sin smarte bolig med nye produkter og tjenester, så her finnes det masse spennende muligheter, sier Røynstrand. – Vi ser at smarthjem-løsninger blir stadig mer populære blant nordmenn, og det er veldig positivt at utbyggere som Arca Nova ser potensialet som ligger i denne teknologien.

Telia bistår i dag som rådgiver og tilrettelegger for utbyggere som ønsker å gjøre sine boligprosjekter smarte, gjennom anbefaling av tekniske løsninger, konfigurering av boliger, samt salg, markedsføring og kundestøtte opp mot beboerne.

Verksbyen – fremtidens boligstandard i dag

Verksbyen består av totalt 1.500 boliger, og er en ny grønn bydel i Fredrikstad. Sentralt i byggingen står Arca Novas konsept «Future Living», hvor kombinasjonen med solenergi, smarthus og grønn byggestandard gir fremtidens boligstandard i dag.

– Vi bygger fremtidens løsninger som ingen har gjort før oss i Norge, til det beste for våre kunder og planeten vår, sier Ruben Dahl Hansen, konsernleder i Arca Nova Gruppen.

De første boligprosjektene i Verksbyen er svært innovative og de er Norges første boligprosjekt som produserer mer energi enn de bruker. Dette kombineres med et svært lavt klimagassregnskap.

– En viktig del av vår «Future Living»-satsning er smarthus. Smarte boliger er helt klart en viktig del av fremtidens boligstandard og en del av løsningen på klimakrisen. Vi gjorde en grundig research i både inn og utland før vi valgte Telia med Futurehome. Vi valgte dem da de er norgesledende på smarte hjem og leverer et totalprodukt som har fokus på teknologi, brukervennlighet og et fungerende serviceapparat, sier Hansen.

Verksbyen i Fredrikstad har ambisjon om å gå foran i det grønne skiftet i boligbransjen, og vil bygges ut over dette tiåret. Byggingen er godt i gang. Fram til i dag er over 140 boliger ferdigstilt og overlevert, og i disse dager ferdigstilles og overleveres neste boligblokk med 30 boliger.

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert materiale