Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Telia Norge innfører tydelige korona-tiltak

Pressemelding   •   mar 12, 2020 11:45 CET

Telia Norge har innført restriktive tiltak for å ta sin del av ansvaret for å begrense folketettheten og smittespredningen av koronaviruset. Selskapet innfører hjemmekontor som hovedregel, og legger også ned forbud mot jobbreise og deltakelse på konferanser, arrangementer og større møter.

– Vi er opptatt av å ta vare på våre ansatte, og vi er bevisst vårt ansvar i samfunnsdugnaden for å begrense spredningen av koronaviruset. På bakgrunn av myndighetenes anbefalinger gikk vi i går morges ut med et budskap til våre ansatte hvor hovedtiltaket var å øke andelen hjemmekontor, sier Stein-Erik Vellan, administrerende direktør i Telia Norge.

Hovedtiltakene som nå er iverksatt er følgende:

  • Større andel hjemmekontor – ansatte som kan ivareta sine arbeidsoppgaver fra hjemmekontor bes unngå å reise til arbeidsplassen. Hovedregelen er hjemmekontor med unntak av de som må opprettholde kritiske funksjoner for å ivareta kunder, drift og systemer.
  • Reiseforbud – det er innført reiseforbud i jobbsammenheng for utenlandsreiser, og innenlandsreiser skal holdes på et minimum. Vi ber samtidig alle ansatte unngå private reiser til utlandet i tråd med myndighetenes anbefalinger som oppdateres kontinuerlig.
  • Unngå kollektivreiser – alle ansatte som må være på kontoret bør i størst mulig grad unngå kollektivreiser.
  • Forbud mot deltakelse på større arrangementer og møter – ingen ansatte får delta på konferanser, arrangementer og større møter. Alle oppfordres til å gjennomføre alle møter digitalt.

Tiltakene gjelder inntil situasjonen endrer seg, og Telia vil kontinuerlig vurdere sterkere restriksjoner dersom situasjonen eskalerer. I tillegg er det innført en rekke mindre tiltak for bedre hygiene og samhandling med kolleger, blant annet daglig «check-in» med nærmeste leder og kjøreregler for å unngå nærkontakt med kolleger på arbeidsplassen.

– Både Norge som nasjon og hele verden er i en ekstremt alvorlig situasjon, og bare i fellesskap kan vi bidra til å begrense folketettheten og smittespredningen av coronaviruset. Vi er samtidig bevisst vårt ansvar for å drifte en samfunnskritisk infrastruktur, som vil være avgjørende i den tiden vi går inn i for å opprettholde aktiviteten i samfunnet fra blant annet hjemmekontorer eller via telefon-/videomøter. Vi håper samtidig på forståelse blant våre kunder for at vi gjør disse tiltakene, avslutter Vellan. 

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });