Gå videre til innhold
Sikret seg attraktive frekvenser: Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, sier dette er et viktig steg på vei mot 5G.
Sikret seg attraktive frekvenser: Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge, sier dette er et viktig steg på vei mot 5G.

Pressemelding -

​Telia Norge sikret frekvenser på vei mot 5G

Telia Norge sikret seg viktige ressurser i 900-frekvensauksjonen som nylig ble avsluttet. De attraktive frekvensene danner bærebjelken i mobilnettinfrastrukturen til Telia Norge, og vil bli viktige på veien mot utbygging av 5G. Det er godt nytt for alle norske mobilkunder.

- Vi er godt fornøyd med utfallet av auksjonen og kan love at de naturressursene som frekvensene er vil komme samfunnet og alle innbyggerne i Norge til gode. Vårt 4G-nett ble nylig kåret til Norges beste for andre år på rad, og disse frekvensene vil sikre vår fremtidige evne til å være en digital tilrettelegger samt bli en viktig brikke på veien mot tingenes internett og 5G-samfunnet, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge.

Frekvensressursene i det såkalte 900-båndet er teknologinøytrale, og danner på mange måter bærebjelken i mobilnettinfrastrukturen til Telia Norge. Frem til i dag har disse frekvensene blitt brukt til å bygge ut både 2G og 3G, men i fremtiden vil de også benyttes til utbygging av både 4G og 5G.

- Alle frekvensressurser er naturligvis viktige for å bygge en best mulig mobilnettinfrastruktur. Den raske teknologiske bruker- og tjenesteutviklingen stiller stadig økte krav til mobilnettet, og Telia Norge vil fortsette å investere betydelig i nettverkskvalitet, dekning og kapasitet for å gi alle kunder i vårt nett de beste kundeopplevelsene. Rammeverket for 5G-satsingen begynner å komme på plass, men vi er fortsatt utålmodige når det gjelder å få en avklaring på hva som vil skje med frekvensressursene i det såkalte 700-båndet, sier Dag Wigum, teknisk direktør i Telia Norge. 

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 1200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største mobilselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 414 40 595

Relatert materiale