Gå videre til innhold
Per Christian Mørland som nå blir CFO i Telia-konsernet
Per Christian Mørland som nå blir CFO i Telia-konsernet

Pressemelding -

Telia Norges finansdirektør blir ny CFO i Telia Company konsernet

Per Christian Mørland (40) har i dag blitt utnevnt til CFO i konsernet Telia Company. Han starter i jobben 1. august etter fem år som finansdirektør i Telia Norge.

- Jeg takker for tilliten jeg har blitt vist av vår nye konsernsjef, og gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i konsernet, sier Per Christian Mørland. – Jeg har hatt en fantastisk tid i Telia Norge hvor jeg har fått være med på en utrolig spennende reise hvor selskapet har gått fra å være en ren mobiltilbyder til å bli industriell fullverdig digital tilrettelegger for alle våre kunder og samfunnet. Vi har utfordret det etablerte, bygget ut et fantastisk 4G-nett og er nå i gang med storstilte moderniserings- og investeringsprosjekter for 5G og fastnettet vårt.

Per Christian Mørland ble finansdirektør i Telia Norge etter sammenslåingen mellom Telia og Tele2, OneCall og MyCall i 2015, og har siden vært med på sammenslåingene med Phonero og Get TDC. Mørland er oppvokst i Lillesand og kom til stillingen i Telia Norge som Senior Financial Advisor for region Europa i Telia Company. Før det var han CFO for Telenor i Danmark og han har innehatt flere økonomilederstillinger i Telenor, blant annet i Montenegro, Malaysia, Thailand og Norge. Mørland er utdannet siviløkonom fra Norges Handelshøyskole.

- Jeg skulle selvfølgelig gjerne beholdt Per Christian i mitt lederteam i Norge, men er veldig glad på hans vegne at vi nå blir kollegaer i konsernledelsen til Telia Company, sier administrerende direktør i Telia Norge Stein-Erik Vellan. – PC, som vi liker å kalle han, har vært helt instrumentell i den endringsreisen Telia har vært på i Norge de senere årene, og jeg er sikker på at hans energi, kunnskaper, kreativitet og ikke minst vinnervilje vil bli høyt verdsatt i konsernet.

Ny finansdirektør i Telia Norge blir danske Carsten Dyrup som kommer fra tilsvarende stilling i Telia Sverige og før det Telia Danmark. Dyrup har lang og bred erfaring fra selskaper som Vimpelcom, TDC og Maersk, og han har jobbet i mange ulike land. Han har sin utdannelse fra Copenhagen Business School og Wharton.

- Jeg er veldig glad for at Carsten har takket til å bli en del av teamet vårt i Norge. Carsten har omfattende erfaringsbakgrunn fra vår industri i mange land og dyptgående finanskunnskaper. Jeg er sikker på at han vil sette sitt tydelige preg på vår finansenhet i Norge, og jeg gleder meg til å få ham ombord i mitt lederteam over sommeren, avslutter Vellan.

Emner

Tags


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Henning Lunde

Henning Lunde

Kommunikasjonsdirektør +47 414 40 595