Gå videre til innhold
Telia og Ericsson først i Norden med å teste Carrier Aggregation over 5G-nettet

Pressemelding -

Telia og Ericsson først i Norden med å teste Carrier Aggregation over 5G-nettet

For å tilføre Telias Norges stadig voksende 5G-nett ytterligere kapasitet, dekning og hastighet, har Telia sammen med Ericsson gjennomført den første vellykkede testen av såkalt 5G Carrier Aggregation i Norge. Telias kunder kan nå se frem til en enda bedre brukeropplevelse på det superraske 5G-nettet.

– Vi er veldig stolte over å sammen med Ericsson være de første i Norden som har gjennomført en vellykket test av Carrier Aggregation over 5G-nettet. Med denne nye teknologien vil våre mobil- og trådløst bredbånd-kunder oppleve forbedret kapasitet, dekning og hastighet på vårt stadig voksende 5G-nett, sier Espen Weum, fungerende leder for infrastruktur i Telia Norge. – Vi vil begynne å rulle ut løsningen i nettet vårt så fort vi har gjennomført den pågående testfasen.

Som en del av Telias arbeid med å bygge ut et landsdekkende 5G-nett innen 2023, har selskapet sammen med leverandør Ericsson gjennomført en såkalt 5G NR TDD-FDD Carrier Aggregation test i Lillestrøm, der man slår sammen ulike frekvensbånd i 5G-nettet. Dette gjør det mulig å fullt utnytte eksisterende spektrum og styrke dekningen i 3,6 GHz-båndet, samtidig som kapasiteten og hastigheten forbedres ytterligere.

– De første testresultatene fra Lillestrøm viser en økning i 5G-dekningen på over 50 prosent i 3,6 GHz-båndet, noe som bekrefter det store potensiale til 5G Carrier Aggregation, sier Weum. – Innendørsdekningen på 5G vil også bli betydelig bedre for kundene med denne løsningen.

Med den vellykkede testen, har Telia og Ericsson fått vist de mange mulighetene som ligger i 5G Carrier Aggregation. Brukeropplevelsen i 5G-nettet bedres ved å utvide dekningen i TDD-båndene ved å ta i bruk opplinken i FDD-båndet. Dette gir en nedlastingshastighet ute i cellen som er betydelig høyere. Parallelt med testingen, jobber Telia for fullt sammen med Ericsson om å rulle ut selskapets landsdekkende 5G-nett, og i første halvdel i 2021 skal 19 flere byer og kommuner få 5G fra Telia, deriblant Stavanger, Sandnes, Sola, Asker, Bærum, Nordre Follo, Ullensaker, Øygarden og Askøy. Selskapet åpnet i fjor 5G-nettet i Oslo, Bergen, Trondheim og Lillestrøm, og i løpet av 2021 skal halvparten av Norge befolkning ha tilgang til 5G der de bor. Telia skal være først i Norge med et nasjonalt 5G-nett innen 2023.

– Vi er veldig fornøyde med å kunne støtte Telias ambisjoner om en mer tilkoblet verden med vår teknologi. Som en virkelig game-changer når det kommer til bruk av verdifulle 5G-frekvenser, vil 5G Carrier Aggregation kunne bidra til å møte den økende etterspørselen etter mobildata og gi Telias kunder tilgang til mer båndbredde med større hastigheter, sier Daniel Ode, Head of Global Customer Unit Telia Company hos Ericsson.

Emner

Tags


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Pressekontakt Informasjonssjef +47 476 23 517

Relatert materiale