Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Telia ruller ut 4G Tale

Pressemelding   •   okt 14, 2016 11:00 CEST

(Oslo, 14. oktober 2016) Nå starter Telia utrullingen av 4G Tale til sine kunder i Norge. Det betyr bedre lyd, redusert oppkoblingstid på samtaler og enda bedre dekning i Norges beste mobilnett.

Mobilkunder av Telia vil nå få mulighet til både å surfe og prate på mobiltelefonen sin samtidig som de er oppkoblet til 4G. Grunnen er at mobilselskapet nå starter utrullingen av 4G Tale (VoLTE) til sine kunder, noe som resulterer i at også samtaler vil gå via det raske 4G-nettet.

- Vårt 4G-mobilnett er blitt kåret til landets beste i alle undersøkelser i 2016, men utbyggingen fortsetter. Nå som et stort nok antall mobiltelefoner støtter VoLTE-teknologien, er timingen perfekt for å lansere 4G Tale. Telias 4G-nett har en dekning, hastighet og kvalitet som virkelig er rustet til å maksimere den nye teknologiens potensiale, sier Jon Christian Hillestad, teknisk direktør i Telia Norge.

Lynrask surfing, også under samtaler

Mange har nok opplevd at hastigheten på mobilsurfingen blir lavere hvis man tar en samtale samtidig. En av årsakene til dette er at samtaler går via 2G- og 3G-nettet, mens surfingen foregår på enten 3G eller – ideelt sett – 4G. Det har ikke vært mulig å benytte 4G under en mobilsamtale før nå:

- Inntil nylig har 4G-nettet vært forbeholdt bruk av mobildata i form av surfing, teksting eller nedlastning. Med 4G Tale installert på en mobil vil samtaler starte raskere, ha bedre dekning og være av bedre kvalitet enn tidligere. 4G Tale gir også betydelig bedre innendørsdekning og muliggjør lynrask surfing selv under telefonsamtaler, sier Hillestad.

Sony, Samsung og Apple først

Telia har nå 2.3 millioner kunder i mobilnettet sitt. I løpet av den første perioden med utrulling av 4G Tale som vil foregå frem til nyttårsskiftet, er det kunder med utvalgte modeller fra Sony, Samsung og Apple som får den nye teknologien. Oppdateringene vil skje automatisk.

- De første modellene som får 4G Tale er Samsung S6 og S6 Edge, Sony Z5, Z5 Compact og Z5 Premium samt Apple iPhone 7, 7 Plus, 6S, 6S Plus og SE, sier Hillestad, og legger til at flere modeller vil få 4G Tale innen kort tid.

--

Om 4G Tale:

4G Tale (også kalt "Voice over LTE" eller "VoLTE") er en ny teknologi som gjør at vi kan ta i bruk 4G-nettet til samtaler. Det foregår ved at man sender lydinformasjon som datapakker. 4G Tale aktiveres automatisk på mobiltelefoner som støtter 4G Tale. 4G går gjennom det såkalte 800 MHZ-frekvensbåndet, som har signaler med spesielt god dekning innendørs.

Fordeler med 4G Tale:

- Bedre lydkvalitet på telefonsamtaler (HD-lyd)
- Redusert oppkoblingstid (fra 5-10 sek. til ca. 1 sek.)
- Bedre dekning- Raskere surfing under samtaler
- Lavere batteriforbruk

Om Telias nett:

Over 98 prosent av Norges befolkning har nå tilgang til høyhastighets mobilnett fra Telia. Telias nett har det siste året vunnet det som er av tester, både kontinuerlige brukertester via ulike apper på telefonen som Ookla og Open Signal, og grundige deknings- og hastighetstester utført av media og fagpersoner. Mediehuset TEK kåret i mai Telias nett til Norges beste. Telia fortsetter utbyggingen av 4G og 4G+ i Norge, og alle eksisterende basestasjoner oppgraderes med 4G-teknologi.

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });