Om Telia Norge AS
Følg Telia Norge

Telia sikret viktige frekvensressurser på vei mot 5G-samfunnet

Pressemelding   •   jun 05, 2019 12:01 CEST

Telia Norge sikret seg viktige 5G-frekvensressurser for de neste 20 årene i 700-auksjonen som nylig ble avsluttet. De attraktive frekvensene vil sammen med andre frekvensressurser danne bærebjelken i mobilnettinfrastrukturen til Telia Norge, og sikre enda bedre deknings langs viktige togstrekninger.

– Vi er godt fornøyd med utfallet av auksjonen og kan love at de naturressursene som frekvensene er vil komme samfunnet og alle innbyggerne i Norge til gode, sier Abraham Foss, administrerende direktør i Telia Norge. – Det er helt avgjørende med tilstrekkelige frekvensressurser for å bygge og sikre samfunnskritisk infrastruktur, og dette gjør at vi kan fortsette vårt arbeid for å gi nordmenn ett av verdens beste mobilnett. Frekvensene vil styrke vår evne til å være en digital tilrettelegger samt bli en viktig brikke på veien mot tingenes internett og 5G-samfunnet.

Frekvensressursene er teknologinøytrale, og Telia lover at så raskt frekvensressursene blir frigjort 1. november i år så vil de bli brukt til å gi enda bedre dekning og kapasitet i 4G-nettet. I fremtiden vil de også benyttes til utbygging av 5G.

– Alle frekvensressurser er naturlig viktige for å bygge en best mulig samfunnskritisk mobilnettinfrastruktur. Den raske teknologiske bruker- og tjenesteutviklingen stiller stadig økte krav til mobilnettet, og Telia Norge vil fortsette å investere betydelig i nettverkskvalitet, sikkerhet, dekning og kapasitet for å gi alle kundene i vårt nett de beste kundeopplevelsene, sier Foss.

Telia Norge forplikter seg gjennom dagens frekvenstildeling å sikre god dekning langs bestemte jernbanestrekninger i Norge: Intercity-triangelet Skien – Oslo S, Lillehammer – Oslo S og Halden – Oslo S, Stavanger – Egersund – Kristiansand, Melhus – Trondheim – Steinkjer og Flåmsbanen.

– Vi er veldig tilfreds med å ha skaffet oss disse frekvensene. Simula påpekte nylig at Telia har gjort betydelige dekningsfremskritt på ulike togstrekninger i Norge, og det passer oss derfor perfekt å bygge ut enda bedre dekning langs disse viktige samferdselsårene i landet vår, avslutter Foss.

--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Kommentarer (0)

Legg til kommentar

Kommentar

Ved å sende inn kommentaren aksepterer du at dine personopplysninger behandles i samsvar med Mynewsdesks Personvernerklæring.

jQuery(document).ready(function(){ var e = jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').clone(); e.find('a').text('Om Telia'); e.find('a').attr('href','https://telia.no/om-telia'); jQuery('.newsroom-nav-item:last-child').after(e); });