Gå videre til innhold
Telia sørger for grønn 5G-dekning under Holmenkollen Skifestival

Pressemelding -

Telia sørger for grønn 5G-dekning under Holmenkollen Skifestival

Det er ventet mye folk i marka under helgens Holmenkollen skifestival, og Telia plasserer som vanlig en mobilvogn i området som sørger for god dekning og kapasitet for publikum. I år har Telia gått for en grønn løsning.

– Når svært mange mennesker er samlet på samme sted på arrangementer som dette kan det bli en belastning for mobilnettet, forklarer Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Fordi det er mange som skal dele på den samme kapasiteten setter vi inn en ekstra mobilvogn. Den fungerer som en ekstra basestasjon på hjul som sørger for at kapasiteten ikke sprenges, og som gjør at folk får den hastigheten de ønsker seg. Nytt av året er at strømmen til mobilvognen er drevet av batterier, og ikke dieselaggregater. Dermed slipper vi støy og eksos fra aggregatet, men kundene får den samme gode 5G-opplevelsen med svært god kapasitet, dekning og høy fart.

Telias mobilvogn er satt ut ved Frognerseteren Sporten. – Dette er et spennende pilotprosjekt som vi prøver nå for første gang, og det er absolutt aktuelt å se på det for andre typer arrangementer også. Dette er et steg i en grønnere retning for mobildekningen vår, sier Svendsen. – Vi ønsker alle deltakere lykke til med sine øvelser og alle tilskuere en grønn og god surfeopplevelse.

Selve radioutstyret er i mobilvognen, mens antennene er i toppen av den blå sakseliften. Selve batteriene står til venstre for mobilvognen.

Først med nasjonalt 5G-nett i 2023

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i et stort antall byer og kommuner over hele Norge, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Stavanger. Selskapet skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023. Parallelt med 5G-utbyggingen moderniserer Telia hele mobilnettet, noe som betyr at hastigheten og dekningen på 4G-nettet vil bli enda bedre, i tillegg til at kapasiteten dobles.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge