Gå videre til innhold
Telia styrker seg på bærekraft – ansetter bærekraftsansvarlig

Pressemelding -

Telia styrker seg på bærekraft – ansetter bærekraftsansvarlig

Telia Norge styrker nå sin satsing på bærekraft med ansettelsen av Ina Othilie Vikøren Ronæss i den nyopprettede stillingen som ansvarlig for bærekraft. Vikøren får ansvaret for å bidra til at selskapet når sine ambisiøse klima- og miljømål.

– Bærekraft er en stadig viktigere del av vår forretningsvirksomhet, og vi er veldig glade for å få Ina med på laget. Hun har solid erfaring med bærekraftsarbeid, og vil være en viktig ressurs for å sette retning på hva vi som selskap må fokusere på og hvilke aktiviteter og tiltak vi setter i gang i tiden fremover, sier Stein-Erik Vellan, adm. direktør i Telia Norge.

Telia Company vedtok i 2019 sine ambisiøse klima- og miljømål, kjent som «Daring Goals», hvor man innen 2030 skal bli CO2-nøytrale med null avfall gjennom hele verdikjeden. I stillingen som ansvarlig for bærekraft i Telia Norge, vil Ina Othilie Vikøren Ronæss spille en nøkkelrolle i arbeidet med å nå disse målene for den norske virksomheten, og samtidig sikre at alle 2 300 ansatte går i samme retning. En viktig del av jobben blir også å sørge for at Telia Norge, som Norges største utfordrer, hele tiden utfordrer telekombransjen og kundene til å ta bærekraftige valg.

– Jeg er utrolig glad for å bli en del av Telia. Digitale løsninger spiller en nøkkelrolle for å begrense CO2-utslippene våre, og det å få komme hit samtidig som 5G-teknologien vil muliggjøre store skritt mot et positivt klima gjør dette til en vanvittig spennende reise, sier Ina Othilie Vikøren Ronæss, påtroppende ansvarlig for bærekraft i Telia Norge. – Jeg ser veldig frem til å ta fatt arbeidsoppgavene sammen med Telias dyktige bærekraftsteam.

Vikøren har flere års erfaring med bærekraftsarbeid, og kommer fra stillingen som bærekraftsleder for den svenske butikkjeden H&M, hvor hun hadde ansvaret for markedene i Norge og Island. Hun har tidligere jobbet tett på den norske startup-scenen, hatt ulike roller i Miljødirektoratet, Innovasjon Norge og WWF, i tillegg til å drive eget selskap der hun har konsultert selskaper i utviklingen av bærekraftige forretningsmodeller. Vikøren gikk ut fra NTNUs Entreprenørskole i 2016 med spesialisering innenfor bærekraftig forretningsmodellering for en sirkulær økonomi i Norge.

Ina Othilie Vikøren Ronæss tiltrer i stillingen i august 2020.

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, en del av Nordens største telekomselskap. Som et moderne teknologiselskap er vi en digital tilrettelegger og navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Våre omlag 2 300 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Sammen med partnere skaper vi fremtiden til våre digitale borgere og fører verden nærmere alle kunder. Nye Telia Norge skal skape en spennende og forenklet digital hverdag samt levere innovative produkter og tjenester til hele landet på tvers av teknologier: TV, telekommunikasjon, IT og digital distribusjon.

Telia, The New Generation Telco

Pressekontakt

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 476 23 517

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge