Gå videre til innhold
Telia, Tampnet og CGI tar IoT offshore, og Brage-plattformen blir første i verden med NB-IoT-dekning.
Telia, Tampnet og CGI tar IoT offshore, og Brage-plattformen blir første i verden med NB-IoT-dekning.

Pressemelding -

Telia tar tingenes internett offshore: Digitalisering gir et hav av muligheter

Telia tar sammen med Tampnet og CGI steget ut i Nordsjøen med Narrowband-IoT (NB-IoT), teknologien som er spesiallaget for tingenes internett. Wintershall Norges Brage er den første oljeplattformen i verden med NB-IoT-dekning, og pilotprosjektet fra Telia er den første anvendelsen av teknologien offshore. Teknologien muliggjør smartere, tryggere og mer kostnadseffektive løsninger på land og offshore.

I september åpnet Telia, som først i Norge, sin landsdekkende infrastruktur for tingenes internett med NB-IoT. Nå tas teknologien offshore:

– Sammen med samarbeidspartnere Tampnet og CGI inntar vi norsk sokkel for å få oljeplattformer på nett og tilby tjenester som gjør produksjonen langt smartere, forteller Jon Christian Hillestad, direktør for Telia Bedrift. – Med tilgang til Tampnets infrastruktur i Nordsjøen er vi en totaltilbyder av sømløs mobiltilkobling som gjør at kundene kan kommunisere på samme måte offshore og på land. NB-IoT er en av de viktigste teknologiene som muliggjør tingenes internett da teknologien gir bedre dekning og lavere batteribruk sammenlignet med 4G, og piloten på Brage er den første anvendelsen av denne teknologien offshore. Vi ser et hav av muligheter for IoT-teknologi i denne sektoren og ønsker å være en digitaliseringspartner for våre kunder offshore.

Reelle bruksområder for IoT offshore
Wintershall Norge har gjort Brage-plattformen tilgjengelig for et pilotprosjekt der Telia, Tampnet og CGI tester teknologien og mulige bruksområder for det industrielle tingenes internett (IoT) på offshoreinstallasjonen. Telia og Tampnet har plassert sensorer fra leverandøren 7Sense på plattformen. CGI har levert analyseløsning med datalagring og visualisering. Informasjonen fra sensorene vil blant annet brukes av Wintershall Norge til å overvåke at støynivået i boligkvarteret holdes innenfor godkjent nivå fra myndighetene, at luftkvaliteten er tilstrekkelig god og til optimalisering av energibruken på Brage. Pilotprosjektet vil pågå fra desember 2018 til juni 2019, og partnerne vil sammen med Wintershall Norge vurdere nye bruksområder for teknologien underveis i prosjektet.

– Wintershall Norge har vært en svært fremoverlent og engasjert partner i dette pilotprosjektet som har pekt på reelle bruksområder for teknologien i sin industri og gjort sine fasiliteter og personell tilgjengelig for testing offshore, sier Hillestad. – Vi opplever dem som et selskap som ser forretningsverdien i IoT og som våger å være tidlig ute og teste ny teknologi, noe som resulterer i en veldig spennende verdensrekord.

Effektiv beslutningtaking og drift offshore
Gjennom kontrakten på kommunikasjonstjenester med Tampnet på Brage er plattformen nylig blitt oppgradert med siste versjon av 4G.

– Det er inspirerende å jobbe sammen med et så fremtidsrettet energiselskap som Wintershall Norge; et selskap som virkelig ser verdien i digitalisering og utforsker ny tilgjengelig teknologi for å forbedre arbeidsprosesser, øke mannskapets velferd og plattformens sikkerhet, sier Per Helge Svensson, CEO i Tampnet.

Tampnet har klargjort 4G-teknologien sin i Nordsjøen for mobilteknologiene NB-IoT og LTE-M slik at digitaliseringen offshore enkelt kan realiseres gjennom mobilnettet:

– Brage-plattformen er etter det vi kjenner til den første plattformen i verden som tar i bruk denne nye teknologien, forteller Svensson. – Nettbrett, smarttelefoner, sensorer, maskiner og utstyr som befinner seg offshore kan nå kobles mot et lynraskt internett og gir uante muligheter for mer effektiv beslutningstaking og drift for våre kunder offshore. Tampnet ruller nå ut denne teknologien for å oppnå full dekning i den norske og britiske delen av Nordsjøen i første del av 2019, før den danske og den nederlandske delen av sokkelen står for tur.


Kontaktperson Tampnet:
Per Helge Svensson, Chief Executive Officer
Telefon: 905 29 868
E-post: phs@tampnet.com

Emner

Kategorier


--

Vi er Telia Norge, den nye generasjonen telekom-selskap. Våre 2 200 dyktige kollegaer møter hver dag tusenvis av kunder i verdens mest oppkoblede land. Vi er navet i det digitale økosystemet som gjør det mulig for mennesker, virksomheter og samfunn å få tilgang til alt som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Som del av Nordens største telekomselskap er vi en digital tilrettelegger som sammen med partnere skaper våre digitale borgere sin fremtid og fører verden nærmere alle kunder.

Telia, The New Generation Telco

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Relatert innhold

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge