Gå videre til innhold
Telia tester sammen Ericsson millimeterbåndet blant annet på selskapets 5G Lab på Økern Portal i Oslo. Terminalene som brukes i testene inkluderer blant annet FWA-antennemottakeren Inseego Wavemaker™ FW2010e.
Telia tester sammen Ericsson millimeterbåndet blant annet på selskapets 5G Lab på Økern Portal i Oslo. Terminalene som brukes i testene inkluderer blant annet FWA-antennemottakeren Inseego Wavemaker™ FW2010e.

Pressemelding -

Telia tester rekordhastigheter i 5G-nettet

Telia Norge tester nå sammen Ericsson det såkalte millimeterbåndet i sitt toppmoderne 5G-nett. Med millimeterbåndet, også kjent som 26 GHz-båndet, kan du oppleve hastigheter på nærmere 4 Gbit/s, i tillegg til å få uovertruffen kapasitet og forsinkelse. Det åpner opp for mange spennende bruksområder for privatpersoner, næringsliv og industri.

– Telia er i front på 5G i Norge, og vi jobber hele tiden med å teste ut ny og bedre 5G-teknologi i samarbeid med leverandører, kunder og partnere, sier Georg Svendsen, leder for infrastruktur i Telia Norge. – Våre tester i millimeterbåndet viser imponerende nedlastingshastigheter på nærmere 4 Gbit/s, massiv kapasitet og svært lav forsinkelse. Det gjør teknologien perfekt for gaming, den vil spille en viktig rolle i private mobilnett, samtidig som vi kan sikre enda bedre trådløst bredbånd til privatpersoner og bedrifter, sier Svendsen og fortsetter: – Vi ser også at millimeterbåndet brukes på sportsstadioner i USA for å skape bedre brukeropplevelser for tilskuere og fans, så vi snakker om et hav av muligheter.

Telia ser spesielt store muligheter i bedriftsmarkedet med det nye frekvensspekteret. Mange aktører har behov for å overføre og prosessere store datamengder, og med den enorme kapasiteten vil man enkelt kunne støtte bruksområder som blant annet videoanalyse og flerkameraproduksjoner.

– Telia satser sterkt på private mobilnett, som vi var først i Norge med å lansere, og i kombinasjon med millimeterbåndet ønsker vi å tilby bedrifter, industri og offentlige virksomheter ekstrem høy ytelse, sier Svendsen.

Tester millimeterbåndet flere steder i Norge

Telia er sammen med Ericsson i gang med testing av millimeterbåndet på selskapets hovedkontor på Økern Portal i Oslo, i Trondheim hvor SINTEF også deltar, og om kort tid på Lillestrøm. Fokus for testingen er blant annet ulike bruksområder for bedrifter og industri, innendørsdekning, rekkevidde i åpne landskap utendørs, kapasitet, kvalitet og rekkevidde for trådløst bredbånd og hvordan håndsettbruk fungerer i tettbygde strøk.

– De rekordhøye nedlastingshastighetene er enda et resultat av det strategiske partnerskapet mellom Telia og Ericsson. Vi er stolte over å kunne fortsette å vise frem vår siste 5G-teknologi sammen med våre kunder i Nord- og Sentral-Europa, sier Jenny Lindqvist, sjef for Nord- og Sentral-Europa i Ericsson. – Sammen med Telia fortsetter vi mot nye rekorder der vi deler vår teknologi som hele samfunnet kan dra nytte av.

I Trondheim testes millimeterbåndet sammen med SINTEF som del av utviklingen av Ocean Space Centre Fjordlab. Fjordlab består av instrumenter, sensorer og annen infrastruktur ute i fjorden og ved kysten, som legger til rette for effektiv og sikker forskning, testing og innsamling av data fra havet.

I Norge er det foreløpig kun tildelt testlisenser i millimeterbåndet, men Nasjonal kommunikasjonsmyndighet har nylig invitert bransjen til dialog om nye frekvensbånd til 5G, som inkluderer 26 GHz-båndet. Telia har i dag tatt i bruk henholdsvis 700 MHz-båndet og 3,6 Ghz-båndet i sitt 5G-nett.

Mer 5G fra Telia i 2022

Telia har siden våren 2020 bygget 5G i en rekke byer og kommuner over hele landet, deriblant storbyene Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger. Dette året øker selskapet takten på sin nasjonale 5G-utbygging betraktelig, og et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Innlandet, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark, Vestland, Viken, og Troms og Finnmark står for tur.

– Vi skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i 2023, og allerede i dag har over halvparten av befolkningen tilgang på den nye og raske mobilteknologien, sier Svendsen.

Parallelt som Telia ruller ut 5G moderniserer selskapet hele mobilnettet, som gir kundene enda bedre 4G, med høyere hastigheter og bedre dekning, samt en dobling i kapasitet.

Telias 5G-nett ble nylig kåret til det mestvinnende mobilnettet i Norge innen 5G-opplevelser av mobilanalyseselskapet Opensignal, som måler faktiske brukeropplevelser i mobilnettene.*

*Opensignal Awards – Norway: 5G Experience Report December 2021, basert på uavhengig analyse av mobilmålinger registrert i perioden 1. august til 29. oktober 2021 © 2022 Opensignal Limited.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett, mobil og smart hjem-teknologi.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge