Gå videre til innhold
Fra venstre: Geir Ove Røe, grunnlegger av e-sportklubben Bitfix, Lasse Holanger, lege og grunnlegger av Bitfix Helse, og Mikael Johansen, daglig leder i Bitfix Helse. Foto: Nadia Caroline Andersen
Fra venstre: Geir Ove Røe, grunnlegger av e-sportklubben Bitfix, Lasse Holanger, lege og grunnlegger av Bitfix Helse, og Mikael Johansen, daglig leder i Bitfix Helse. Foto: Nadia Caroline Andersen

Pressemelding -

Telia Utfordrerfond støtter Bitfix Helse sitt arbeid mot utenforskap

Selskapet Bitfix Helse utfordrer utenforskap blant barn og unge gjennom digitale hjelpemidler og gaming. Nå får de støtte av Telias Utfordrerfond, og kan samtidig få én millioner kroner.

– Utfordrerne vi løfter frem skal stå på for det de tror på, tenke annerledes og gjøre en forskjell for flere enn dem selv. Bitfix Helse tar tak i en stor og viktig samfunnsutfordring, nemlig unge som faller utenfor skolen og utdanning, og de løser det på en innovativ og spennende måte, sier Camilla Forberg, merkevare- og markedsdirektør i Telia Norge.

Bitfix Helse i Trondheim bruker gaming og digitale hjelpemidler i kommunikasjon og oppfølging av barn og unge som faller utenfor.

– Gaming kobles gjerne sammen med mørke gutterom og einstøinger, men det kan også være det som får unge som sliter tilbake til en normal hverdag, sier Lasse Holanger, lege og grunnlegger av Bitfix Helse. – Tilbudet vårt handler først og fremst om å få elevene ut av isolasjon.

Støtte til «Breakthru»-programmet

Gjennom programmet «Breakthru» møtes barn og unge i Bitfix Helse sine lokaler og spiller sosiale spill sammen med voksne ved bruk av PC-er og digitale verktøy. Her vektlegges blant annet fellesskap, sosiale ferdigheter og samarbeid. Målet er å vekke lysten og motivasjonen til å vende tilbake til skolebenken og en normal hverdag.

– Mange er skoleelever, mens andre kommer via NAV og Barne- og familietjenesten, sier Holanger. – I tillegg til gaming er sosialt samspill, utflukter, skoleundervisning og arbeidsoppgaver en del av programmet.

Omtrent 40 prosent av elevene er jenter og 60 prosent gutter. Felles er at de strever med skolehverdagen, og gjerne aller mest det sosiale.

– Utenforskapet er en av de største truslene til velferdsstaten, slik vi kjenner den i dag. Gjennom vårt arbeid ønsker vi å redusere statistikken på frafall fra skole, hverdag, utdanning og arbeidsliv, og til det bruker vi teknologi, sier Holanger.

De øremerkede midlene fra Telia går nettopp til «Breakthru»-programmet, slik at Bitfix Helse kan fortsette det gode og viktige arbeidet sitt.

Én utfordrer får 1 million

Telia Utfordrerfond fremmer både enkeltmennesker, organisasjoner, lag og bedrifter som tør å gå nye veier for å gjøre samfunnet vårt litt bedre. De som løftes frem får opptil 100 000 kroner i støtte til et øremerket prosjekt. Det kan for eksempel være prosjekter innen bærekraft, digitalisering, kultur eller sport. I tillegg blir de frontet av Telia, og får delt sitt engasjement og initiativ med mange.

Mot slutten av året kåres Årets Utfordrer, som får én million kroner til å realisere planene sine.

– Alle kan nominere, både seg selv og andre, til Telia Utfordrerfond. Tipsene tas imot av en jury i Telia, som undersøker videre og vurderer hvilke som skal løftes frem. Når vi så skal kåre Årets Utfordrer skal folk flest få være med å bestemme, gjennom en avstemning, sier Audun Bryn, ansvarlig for Telia Utfordrerfond.

Nominasjoner til Telia Utfordrerfond mottas løpende gjennom www.telia.no/utfordrerfond.

Emner


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Pressetelefon

Pressetelefon

Pressekontakt Pressetelefon til bruk for journalister +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge