Gå videre til innhold
– Vi må evne å bruke potensialet og kompetansen kandidater med etnisk mangfold sitter på, sier Jyoti Sohal-David, en av gründerne bak Umbrella. Foto: Telia
– Vi må evne å bruke potensialet og kompetansen kandidater med etnisk mangfold sitter på, sier Jyoti Sohal-David, en av gründerne bak Umbrella. Foto: Telia

Pressemelding -

Telia Utfordrerfond støtter Umbrella sitt viktige inkluderingsarbeid i arbeidsmarkedet

Bedriften Umbrella utfordrer arbeidsgivere til å ta tak i sine skjulte fordommer og velge høyt utdannede jobbsøkere med innvandrerbakgrunn. Nå får de støtte av Telias Utfordrerfond, og kan samtidig stikke av med én millioner kroner.

– Vi må evne å bruke potensialet og kompetansen kandidater med etnisk mangfold sitter på. At kompetente kandidater jobber i yrker med lave utdanningskrav er et tap, både for samfunnet og for enkeltindividet, sier Jyoti Sohal-David, en av gründerne bak Umbrella.

Forskning fra Universitet i Oslo viser at det er 25 prosent mindre sannsynlig å bli kalt inn til jobbintervju om du ikke har et norskklingende navn. Ifølge Statistisk sentralbyrå var det i 2021 73 000 innvandrere med høyere utdanning som jobbet i yrker med lavere krav til utdanning.

– Det er så bortkastet at høyt utdannede mennesker ikke skal kunne jobbe innen deres kompetanseområde, sier Sohal-David. – Med Umbrella håper vi å kunne snu dette.

Umbrella matcher innvandrere med høyere utdannelse med relevante arbeidsplasser. De hjelper jobbersøkere med å klargjøre dem for det norske arbeidsmarkedet gjennom CV-skriving, coaching, workshops innen norsk arbeidskultur og tett oppfølging under søknadsprosessen. Videre bistår de store og små virksomheter til å bygge inkluderende og mangfoldige arbeidsplasser gjennom inkluderende rekrutteringsstrategier, workshops innen inkludering og mangfold, samt ledercoaching.

Nå løftes Umbrella av Telia Utfordrerfond, et fond som støtter utfordrere i samfunnet.

– Umbrella bidrar til at innvandrere i Norge kan få et godt liv og følge drømmene sine, sier Audun Bryn, leder for Telia Utfordrerfond. – De er med på å løse en stor og viktig samfunnsutfordring, og vår støtte er øremerket til å hjelpe dem til å nå ut til enda flere.

Én utfordrer får 1 million

Telia Utfordrerfond fremmer enkeltmennesker, organisasjoner, lag og bedrifter som tør å gå nye veier for å gjøre samfunnet vårt litt bedre. De som løftes frem får opptil 100 000 kroner i støtte til et øremerket prosjekt, for eksempel innen bærekraft, digitalisering, kultur eller sport. I tillegg blir de frontet av Telia, og får delt sitt engasjement og initiativ med mange.

Når året går mot slutten vil Telias ansatte og befolkingen i Norge stemme frem Årets Utfordrer, som får én million kroner til å realisere planene sine.

– Alle kan nominere, både seg selv og andre, til Telia Utfordrerfond. Tipsene tas imot av en jury i Telia, som undersøker videre og vurderer hvilke som skal løftes frem, sier Bryn.

Nominasjoner til Telia Utfordrerfond mottas løpende gjennom www.telia.no/utfordrerfond.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Daniel Barhom

Daniel Barhom

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge
Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge