Gå videre til innhold
Telia utvider Smart Kollektivtrafikk-leveransen i Norge: Oslo utslippsfri i år

Pressemelding -

Telia utvider Smart Kollektivtrafikk-leveransen i Norge: Oslo utslippsfri i år

Telia fortsetter å bidra til tryggere og mer bærekraftig kollektivtransport i Norge. Kollektivtrafikkselskapet Nobina, med Telia som partner, har signert avtaler med Ruter og Østfold kollektivtrafikk som innebærer at busser skal kjøres på ren strøm eller biogass og utstyres med IoT-løsninger. Det gjør at Nobina kan levere mer effektiv og bærekraftig drift, en bedre tur for passasjerene og at Norge når klimamålene før tiden.

Avtalene er inngått mellom Telia og Nobina på den ene siden, og kollektivtrafikkmyndighetene Ruter og Østfold kollektivtrafikk på den andre. Sammen betjener de Oslo og Nedre Glomma-området. Telia vil tilby en komplett løsning, med maskinvare ombord og tilkoblede tjenester fra sin Smart Public Transport-portefølje for å muliggjøre sanntidsinformasjon fra bussene for energieffektiv drift og økt sikkerhet for sjåfører og passasjerer. Dette inkluderer tjenester som sanntidsdata for reiseinformasjon, infotainment, smart forkondisjonering av kjøretøy og kameraovervåking for sjåfør- og passasjersikkerhet.

Nedre Glomma-løsningen går i drift 1. juli, og løsningen i Oslo 10. desember.

I disse prosjektene stiller Nobina med nesten 225 busser som enten er elektriske eller går på biogass, noe som vil gjøre at all kollektivtrafikk i Oslo kan være nesten utslippsfri, ikke bare fossilfri, fem år tidligere enn målet Ruter tidligere har satt.

Digitale løsninger kan øke antallet kollektivreisende

Offentlig transport er et viktig element for mer levelige og bærekraftige byer, og har potensial til å redusere biltrafikk og luftforurensning samtidig som folks mobilitet og tilgang til tjenester øker.

Norden og Baltikum har noen av verdens mest avanserte og velfungerende kollektivtransportsystemer. Men for at kollektivtransport skal nå sitt fulle potensiale, må sektoren fortsatt øke antall reiser, redusere kostnader og redusere miljøpåvirkningen. For eksempel viser en rapport fra Telia at en full utrulling av de digitale løsningene som er tilgjengelige i dag, kan øke passasjerantallet med 18 prosent.

– Kollektivtransport er viktig for å oppnå bærekraftige byer. Den må være effektiv for myndigheter og operatører, og attraktiv for passasjerene. Vi er glade for å være en del av å lede en mer bærekraftig kollektivtransportvirksomhet i Norge, som muliggjør Oslos mål om å bli fossilfri i 2025, sier Björn Hansen, kommersiell leder for IoT og datainnsikt i Telia.

– Det er flott at vi kan fortsette å tilby våre reisende bærekraftige, trygge og attraktive reiser, og sammen med Telia gi noen av de mest innovative løsningene for kollektivtransport. Vi ser frem til å ønske nye reisende velkommen om bord, sier Jan Volsdal, administrerende direktør i Nobina Norge.

Emner

Kategorier


--

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil.

Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 2 300 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her.

Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt.

Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, MyCall og Phonero.

Vi er Telia. Norges største utfordrer.

Kontakter

Ellen C. Scheen

Ellen C. Scheen

Informasjonssjef +47 465 00 000

Vi er Telia – Norges største utfordrer

Telia Norge er et ledende teknologiselskap som bygger samfunnskritisk infrastruktur og leverer innovative produkter og tjenester innen TV, internett og mobil. Vi er Norges største utfordrer og våre om lag 1 900 dyktige medarbeidere jobber hver dag for å utfordre hvordan ting kan gjøres bedre for å forenkle hverdagen til bedrifter, for samfunnet og for menneskene som bor her. Gjennom våre produkter og tjenester utgjør vi navet i det digitale økosystemet i Norge, og vi gir våre kunder tilgang til det som er viktig for dem, på deres vilkår, gjennom hele døgnet – året rundt. Telia Norge er en del av Nordens største telekomselskap, Telia Company. Vi har merkevarene Telia, OneCall, Mycall og Phonero.

Telia Norge

Lørenfaret 1A
0585 OSLO
Norge